Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί, λένε όχι στη Μέρκελ για νέα θητεία

Δυσάρεστο γεγονός, ανησυχητικό. Το 48% των Γερμανών ψηφοφόρων δεν θέλει η Μέρκελ να είναι υποψήφια για την καγκελαρία το 2017, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί ψηφοφόροι που έλαβαν μέρος σε μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται την Κυριακή (29/11) δήλωσαν ότι δεν θέλουν η Άνγκελα Μέρκελ να είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία της Γερμανίας μετά τις εθνικές εκλογές του 2017.

Η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε η TNS-Emnid και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild am Sonntag, κατέδειξε ότι το 48% των Γερμανών ψηφοφόρων τάσσεται εναντίον μιας νέας υποψηφιότητας της Μέρκελ για την καγκελαρία, ενώ το 44% του δείγματος αντιθέτως επιθυμεί η νυν καγκελάριος να διεκδικήσει νέα θητεία.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων που υποστηρίζει τη Μέρκελ είναι υψηλότερο στο ανατολικό τμήμα της χώρας (55%). Υψηλότερο είναι το ποσοστό της νυν καγκελαρίου επίσης μεταξύ των γυναικών (46%), κατά την έρευνα.

Η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων του κόμματος της Μέρκελ υποστηρίζει μια νέα υποψηφιότητα της (87%), ενώ ένα 12% αντιμετωπίζει πιο επιφυλακτικά το ενδεχόμενο αυτό.
Η πολιτική της Μέρκελ έναντι των προσφύγων θεωρείται σωστή από το 40% των ψηφοφόρων. Αντιθέτως, το 47% αντιμετωπίζει την προσέγγισή της με δυσαρέσκεια.
Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 579 Γερμανών ψηφοφόρων.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline