Στο... 141,5% πληθωρισμός στη Βενεζουέλα

Ο Μαδούρο ζητά έκτακτες εξουσίες κηρύσσοντας «οικονομική έκτακτη ανάγκη» Νέα ερείπια στη θαυμαστή χώρα και οικονομία από πολλούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κατάσταση «οικονομικής έκτακτης ανάγκης» κηρύχθηκε η Βενεζουέλα, με το Μαδούρο να ζητά έκτακτες εξουσίες να κυβερνά με διατάγματα για δύο μήνες, μετά τη δημοσίευση μάλλον ζοφερών οικονομικών στοιχείων: Η ύφεση, με φόντο το φθηνότερο πετρέλαιο, έφτασε το 7,1% στο τρίτο τρίμηνο και ο πληθωρισμός εκτοξεύτηκε στο... 141,5%.

Το Κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχει πλέον η αντιπολίτευση, υποστηρίζει ότι πρέπει να εγκρίνει την κήρυξη έκτακτης ανάγκης.

Η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας δημοσίευσε, μερικές ώρες πριν την κίνηση Μαδούρο, για πρώτη φορά οικονομικά στοιχεία εδώ και δύο χρόνια. Οι κακές ειδήσεις, για μία οικονομία που βασίζεται στο πετρέλαιο, ήρθαν μαζεμένες και ο πρόεδρος προχώρησε αυθημερόν στην κήρυξη κατάστασης «έκακτης οικονομικής ανάγκης».

Το προεδρικό διάταγμα θέτει τη Βενεζουέλα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 60 ημέρες, στις οποίες ο Μαδούρο θα έχει διερυμένες αρμοδιότητες παρέμβασης στους τομείς της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πραγματική καταιγίδα» είπε. «Δεν πρόκειται για καταιγίδα του Μαδούρο, όπως κάποιοι πιστεύουν, αλλά για μία κατάσταση σε όλη τη χώρα που επηρεάζει κάθε οικογένεια στη Βενεζουέλα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline