Ινδία: Γιατί αρνούνται την υπεράσπιση των βιαστών

Οι νέες αποκρουστικές λεπτομέρειες από το βασανισμό της βιασθείσης Ινδής προκαλούν παγκόσμιο αποτροπιασμό.

Το δυστυχισμένο θύμα αντέδρασε όσο μπόρεσε στους αλλεπάλληλους βιασμούς, για να την κακοποιήσουν αλύπητα... Οι δικηγόροι της περιφέρειας στην οποία ανήκει το δικαστήριο στο οποίο θα εκδικαστεί η υπόθεση του βιασμού της 23χρονης ινδής φοιτήτριας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της ανακοίνωσαν πως αρνούνται να υπερασπιστούν τους κατηγορούμενους. Πρόκειται για μια συμβολική μορφή διαμαρτυρίας τόσο για την συγκεκριμένη βαρβαρότητα αλλά και γενικότερα για τη μάστιγα των βιαστών στην Ινδία.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της περιφέρειας Σακέτ, που βρίσκεται στο νότιο Νέο Δελχί, θα δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της έκθεσης των 1.000 σελίδων που έχει ολοκληρώσει η αστυνομία.

«Αποφασίσαμε πως κανείς δικηγόρος δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορούμενων, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αντιδεοντολογικό», ανακοίνωσε ο Σανζάι Κουμάρ, μέλος του δικηγορικού συλλόγου της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον Κουμάρ, οι 2.500 δικηγόροι που ανήκουν στο δικαστήριο αποφάσισαν να «κρατήσουν αποστάσεις» για να διασφαλίσουν την «γρήγορη απονομή δικαιοσύνης», που σημαίνει ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων θα πρέπει να διοριστούν από το δικαστήριο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline