Προκλητικό 64σέλιδο με σκίτσα για τον Μωάμεθ

Δεύτερη έκδοση-πρόκληση για τους φανατικούς μουσουλμάνους και τρομοκράτες ισλαμιστές με σκίτσα για την ζωή του προφήτη Μωάμεθ.

Τα σκίτσα δημοσιεύθηκαν στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo σ' ένα 64σέλιδο ειδικό τεύχος. Το εβδομαδιαίο έντυπο δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο σκίτσα του Μωάμεθ προκαλώντας διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο που οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο αρκετών γαλλικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό.

Στο Ισλάμ θεωρείται προσβλητική η δημοσίευση σκίτσων του προφήτη. Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2: «Δεν είναι ανάγκη να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά».

Ο εκδότης του περιοδικού Στεφάν Σαρμπονιέ δήλωσε: «Αν ο κόσμος θέλει να σοκαριστεί, θα σοκαριστεί».

Τον Σεπτέμβριο, επίσης, σημειώθηκαν βίαιες διαδηλώσεις σε χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, οι οποίες προκλήθηκαν από την προβολή μίας ταινίας χαμηλού κόστους αμερικανικής παραγωγής, η οποία εμφάνιζε τον προφήτη ως αιμοσταγή γυναικά και παιδεραστή.

Οι επιθέσεις εναντίον αμερικανικών και δυτικών πρεσβειών προκλήθηκαν από τον σάλο που ξέσπασε για την ταινία, την οποία καταδίκασαν θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline