«Με τον Μόντι για την Ιταλία», σύνθημα της κεντρώας συμμαχίας

Οι δημοσκοπήσεις αρχίζουν να μην τον ευνοούν όσο παλαιότερα, όμως εκείνος-υπηρεσιακός πρωθυπουργό πλέον- συνεχίζει να ελπίζει. 

Τουλάχιστον σ' ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα. Μία στιλιζαρισμένη ιταλική σημαία με το σύνθημα «Με τον Μόντι, για την Ιταλία» είναι το σύμβολο της κεντρώας λίστας που παρουσίασε αργά χθες το απόγευμα o Ιταλός πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι πρόγραμμα του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, υιοθέτησε η κεντρώα λίστα.
Στη γερουσία η λίστα των κεντρώων δυνάμεων θα είναι μια, με το προαναφερθέν σύνθημα.

Στη Βουλή, το «ψηφοδέλτιο Μόντι» (με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών) θα είναι μέρος συνδυασμού που θα απαρτίζουν, επίσης, η λίστα του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Udc και το κεντροδεξιό κόμμα «Μέλλον και Ελευθερία», του προέδρου της βουλής, Τζανφράνκο Φίνι.

Ο Ιταλός οικονομολόγος και πρωθυπουργός, τέλος, κατέστησε σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται για μελλοντική υπουργοποίησή του, ενώ έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι «αν του προταθεί θα αξιολογήσει το ενδεχόμενο να αναλάβει και πάλι πρωθυπουργός».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline