Χωρισμένη στη μέση η βρετανική κοινωνία για το Brexit

Αβεβαιότητα και αμφίρροπο το αποτέλεσμα. Αυτό δείχνει νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία ORB για λογαριασμό της εφημερίδας Independent, η οποία δείχνει ακόμα ότι η πρόσφατη παρέμβαση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. δεν έπεισε μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων.


Διχασμένη στη μέση είναι η βρετανική κοινωνία όσον αφορά την παραμονή ή την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με νέα δημοσκόπηση να δείχνει ότι τα στρατόπεδα της παραμονής και του Brexit ισοδυναμούν στο 50% της πρόθεσης ψήφου.

Αν το αποτέλεσμα τροποποιηθεί με γνώμονα το πόσο πιθανό είναι οι ερωτηθέντες να πάνε να ψηφίσουν, η πλευρά του Brexit αποκτά βραχεία κεφαλή και προηγείται με 51%, έναντι 49% που στηρίζει την παραμονή στην ενωμένη Ευρώπη.

Παρά την αμφίρροπη εικόνα στην πρόθεση ψήφου, στην παράσταση νίκης το στρατόπεδο του Brexit υφίσταται μεγάλη ήττα, καθώς μόλις το 17% των ψηφοφόρων εκτιμά ότι οι Βρετανία θα αποφασίσει να εγκαταλείψει την Ε.Ε. Το 51% προβλέπει νίκη της παραμονής.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε από την εταιρεία ORB για λογαριασμό της εφημερίδας Independent, δείχνει επίσης ότι η πρόσφατη παρέμβαση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. δεν έπεισε σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Λονδίνο, ο κ. Ομπάμα τόνισε τη σημασία που έχει για την Ουάσινγκτον η Βρετανία να παραμείνει μια φωνή με επιρροή στην Ε.Ε. Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα βρεθεί στο «τέλος της ουράς» των κρατών τα οποία διαπραγματεύονται εμπορικές συμφωνίες με την Ουάσινγκτον σε περίπτωση που εγκαταλείψει την Ε.Ε.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το 23% των Βρετανών είναι πιο πιθανό να ψηφίσει υπέρ της παραμονής χάρη στην παρέμβαση Ομπάμα, ενώ το 66% δεν επηρεάσθηκε από το κάλεσμα του αμερικανού προέδρου.

Οι υποστηρικτές της εκστρατείας υπέρ της παραμονής, της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, έτρεφαν ελπίδες πως η υποστήριξη Ομπάμα θα τους βοηθούσε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline