Ένοπλος 16χρονος προκαλεί τον τρόμο σε σχολείο της Καλιφόρνιας

Συνεχίζονται τα περιστατικά βίας στις ΗΠΑ, με νέο κρούσμα στην Καλιφόρνια, όπου 16χρονος τραυμάτισε σοβαρά συμμαθητή του με κυνηγετική καραμπίνα.

Συγκεκριμένα, ο έφηβος, οπλισμένος με κυνηγετική καραμπίνα άνοιξε χθες, πυρ σε αίθουσα ενός Λυκείου της Καλιφόρνιας τραυματίζοντας σοβαρά ένα συμμαθητή του, πριν δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου τον πείσουν να παραδώσει το όπλο.

Ο ένοπλος συνελήφθη στο Λύκειο Taft Union της κομητείας Κερν μετά τους πυροβολισμούς και από ερευνητές έγινε αργότερα γνωστό πως αισθανόταν ότι τον κακομεταχειρίζονταν ένας ή δύο συμμαθητές του. Ο ένας απ' αυτούς είναι ο μαθητής που πυροβολήθηκε και τραυματίσθηκε σοβαρά.

"Ο 16χρονος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί, εισέβαλε σε μια τάξη του Union High School, ενός δημόσιου Λύκειου της πόλης Ταφτ, που βρίσκεται σε απόσταση 160 χλμ. βορειοδυτικά του Λος Άντζελες και έχει πληθυσμό 10.000 κατοίκων, και πυροβόλησε εξ επαφής ένα μαθητή, πριν πυροβολήσει και έναν άλλο, χωρίς να τον πετύχει", δήλωσε ο Ντόνι Γιάνγκμπλαντ, σερίφης της κομητείας του Κερν.

Το θύμα, σε "κρίσιμη κατάσταση", μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία περικύκλωσε το Λύκειο.
Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, ένας καθηγητής και ένας υπεύθυνος του Λυκείου άρχισαν να μιλούν με τον ένοπλο, επιτρέποντας έτσι στους άλλους 28 μαθητές να βγουν σώοι και αβλαβείς από την τάξη.

Πριν λίγες εβδομάδες, ένας άλλος ένοπλος νεαρός στις ΗΠΑ είχε σκοτώσει 20 παιδιά και έξι ενηλίκους σε Δημοτικό σχολείο του Κονέτικατ, προκαλώντας μια εθνική συζήτηση για τον έλεγχο των όπλων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline