Έρχεται το νέο Μall στην Ακαδημία Πλάτωνος

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη την Τετάρτη κατά πλειοψηφία, τροποποιείται το επιτρεπόμενο ύψος στα οικοδομικά τετράγωνα 124, 126, 127 και 128 της  Ακαδημίας Πλάτωνος. 

Αναλυτικότερα, ενώ ως τώρα ίσχυε ότι το ύψος των κτιρίων δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 15 μ. με τη νέα γνωμοδότηση το ύψος τροποποιείται ως εξής: 
Προς την πλευρά του αρχαιολογικού χώρου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 18 μ., ενώ προς την πλευρά της λεωφόρου Κηφισού ορίζονται ως μέγιστο επιτρεπόμενο όριο τα 21 μ. 

Μάλιστα, τα παραπάνω οικοδομικά τετράγωνα βρίσκονται εκτός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου, ενώ στο οικοδομικό τετράγωνο 124, υπάρχει ενδιαφέρον εταιρείας για την ανέγερση Mall.

Για την τροποποίηση  υπερψήφισαν τέσσερα από τα μέλη του ΚΑΣ που τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης των 15 μ. και ένα υπέρ των 21 μ. προς όλες τις πλευρές. 
Σημειώνεται δε ότι η τελική γνωμοδότηση περιλαμβάνει την πρόβλεψη για διάσπαση των όγκων στα περιγράμματα των κτιρίων με σκοπό να προσεγγίζουν την κλίμακα και το χαρακτήρα της ευρύτερης προστατευόμενης περιοχής.

Η αρχιτεκτονική μελέτη των νέων κτιρίων στα εν λόγω οικοδομικά τετράγωνα, θα πρέπει να υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ και σε περίπτωση εκσκαφών προβλέπεται εποπτεία από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline