Γιάννης Βρούτσης: Εξαγγελίες και ψέματα

Όμως, είναι μια μέρα κατά την οποία η πολιτική επικαιρότητα, λόγω της επετείου του δημοψηφίσματος-απάτη, κάνει το Εθνικό μας Κοινοβούλιο, την Εθνική Αντιπροσωπεία να ανοίξει και το συγκεκριμένο θέμα.

Γιατί αυτή τη στιγμή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η χώρα μας και οι Έλληνες βρίσκονται έκπληκτοι καθημερινά από τις συνεχείς αποκαλύψεις, αποκαλύψεις οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη, αποκαλύψεις για τις οποίες η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει εξεταστική επιτροπή, αποκαλύψεις για τις οποίες, όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής κατόπιν νέου διαβήματος που έκανε η Νέα Δημοκρατία, το ζήτημα θα ανοίξει. Εύχομαι να μην ανοίξει μέσα στον Αύγουστο και να ανοίξει λίαν συντόμως, για να μην κρυφτεί ως μείζον ζήτημα, που αφορά την Ελληνική Δημοκρατία, μέσα στην περίοδο των θερινών διακοπών.

Παρόντος, όμως, και του Υπουργού, του κ. Χουλιαράκη, καλό θα ήταν να ειπωθούν αυτά, διότι ο κ. Χουλιαράκης ήταν και τότε Υπουργός. Ήταν παρών στην προγραμματισμένη και μεθοδευμένη υπονόμευση της Δημοκρατίας, του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, μέσα από το ονομαζόμενο «PLAN Β», το οποίο γράφει ο Γκαλμπρέιθ, Σύμβουλος του Βαρουφάκη, άρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την περίοδο εκείνη, άρα και του κ. Χουλιαράκη, ο οποίος εμμέσως και σαφώς φυσικά λέει ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν με υποσχετικές, ότι θα εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και θα υπάρχει επιστράτευση των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν είναι τυχαίο ότι και ο κ. Τσίπρας δύο μέρες πριν το Δημοψήφισμα επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συναντώντας τον κ. Καμμένο, όπου ακούσαμε το περιβόητο, το απαράδεκτο, το μοναδικό, που η πολιτική ευαισθησία, η δημοκρατική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε αμάσητο, ότι ο Στρατός είναι έτοιμος να εφαρμόσει εσωτερική ισορροπία, να εφαρμόσει ειρηνικές διαδικασίες στο εσωτερικό της χώρας.

Όλα αυτά αποτελούν ανοιχτές προκλήσεις για το πολιτικό σύστημα και τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι, πλέον, όπως γνωρίζετε και βιώνετε καθημερινά, σας έχουν γυρίσει την πλάτη. Διότι είδαν όχι μόνο τη μεγάλη απάτη του δημοψηφίσματος, αλλά και την πραγματική απάτη σε όλα όσα υποσχεθήκατε, τα οποία πλέον έρχονται στην τσέπη τους απανωτά.

Μετά το πρώτο κύμα των μειώσεων του 2015 -το 2% στις κύριες συντάξεις, το 6% στις επικουρικές, την κατάργηση της κατώτατης σύνταξης 486 ευρώ, η απίστευτη αναλγησία- μέσα στο 2016 έρχεται να εφαρμοστεί πλέον, σε ένα νέο περιβάλλον με τα απόλυτα ψέματα να καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, η νέα πολιτική, η ανάλγητη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταργεί το ΕΚΑΣ, μειώνει τις επικουρικές συντάξεις και στη συνέχεια μειώνει και τις κύριες συντάξεις των νέων συνταξιούχων από 10%-30%.

Παράλληλα, ο «κόφτης» ακονίζει τα δόντια του, καθώς, όπως γνωρίζουμε, εάν δεν πετύχουν οι δημοσιονομικοί στόχοι, που από ό,τι φαίνεται δεν θα πετύχουν, αμέσως θα μειωθούν οι συντάξεις και των νυν συνταξιούχων.
Φυσικά, οι φόροι, οι τρομακτικοί φόροι των νησιωτών όλων των Ελλήνων, η αύξηση του ΦΠΑ, αποτελούν για εσάς προσωπικά, κύριε Υπουργέ των Οικονομικών, αλλά και για το οικονομικό επιτελείο, μια μεγάλη ντροπή για την εξαπάτηση του ελληνικού λαού και για τα επώδυνα μέτρα τα οποία του φέρατε.

Όμως, θέλω να πω δύο τρία πραγματάκια, τα οποία θεωρώ σημαντικά για να ξεκαθαρίσουμε τις σχέσεις μας και να αποκατασταθεί η αλήθεια. Πριν από λίγο, Βουλευτής από την Πλειοψηφία της Κυβέρνησης κατέθεσε στην προσπάθειά του να παραποιήσει την αλήθεια και να παραπλανήσει και το Εθνικό Κοινοβούλιο, κείμενα βάσει των οποίων υποτίθεται ότι στο email Χαρδούβελη καταγραφόταν η κατάργηση του ΕΚΑΣ. Αυτά είναι τα κείμενα που κατέθεσε. Τα ζήτησα πριν από λίγο και τα πήρα.
Ξέρετε τι κείμενα είναι αυτά; Είναι πλαστογραφία. Πλαστογραφία σε σχέση με αυτά που είπε. Είναι τα non paper του Μαξίμου.

...... Στο email Χαρδούβελη δεν υπήρχε κατάργηση του ΕΚΑΣ. Υπήρχε ο εξορθολογισμός του. Είναι γραμμένο με σαφήνεια. Δεν υπήρχαν τα επώδυνα μέτρα. Το ύψος των παρεμβάσεων σε επίπεδο ασφαλιστικού ήταν 310 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία κάνατε 3,1 δισεκατομμύρια.
Αυτό είναι το αποτύπωμα του λογαριασμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που σήμερα πληρώνει ως αποτέλεσμα του λαϊκισμού και της δημαγωγίας ο ελληνικός λαός στο σύνολό του.

Και το άκρον άωτον, αυτό που προκαλεί και από χθες εισπράττω -γιατί πέρα της ιδιότητας μας, είμαστε και πολίτες και εκπροσωπώ έναν νησιωτικό Νομό, έναν Νομό ο οποίος εξαπατήθηκε, τον Νομό Κυκλάδων, όπως και όλο το Αιγαίο- είναι η κατάργηση του ΦΠΑ. Ξέρετε τι εισπράττω;
Χθες, ο κ. Κατρούγκαλος είχε το θράσος, κουνώντας το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, να πει ότι θα επιστρέψει το ΕΚΑΣ με αντισταθμιστικά μέτρα. Καλά, ποιον κοροϊδεύετε; Υπουργέ των Οικονομικών, μπορεί να γίνει αυτό; Σήμερα, καταργήσατε το ΕΚΑΣ, το οποίο θα είναι και μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, και θα δώσετε αντισταθμιστικά; Θυμίζω ότι τα ίδια είχατε υποσχεθεί και στους νησιώτες, ότι μόλις γίνει κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, θα επαναφέρετε με αντισταθμιστικά μέτρα τον χαμένο ΦΠΑ στους πολίτες με έναν μηχανισμό που θα γίνει από αυτήν τη φορολογική δήλωση. Έγινε τίποτα; Βλέπω νησιώτες ανάμεσά μας στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως έγινε και δεν το μάθαμε;

Ο ορισμός της εξαπάτησης. Επειδή τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, κατέθεσα τα συγκεκριμένα κείμενα στη Βουλή. Επιτέλους, να πείτε την αλήθεια. Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι την εισπράττετε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, ο οποίος πλέον σας έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline