Η Ιζαμπέλ Αλιέντε για πρόεδρος της Χιλής

Η κόρη του Σαλβαδόρ Αλιέντε δηλώνει έτοιμη να κατέβει για πρόεδρος της χώρας, ανήμερα της επετείου του θανάτου του πατέρα της στο πραξικόπημα του Πινοσέτ.


"Αν το θέλει το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα είμαι υποψήφια πρόεδρος το 2017". Στα 72 της χρόνια η κόρη του Σαλβαδόρ Αλιέντε ανακοίνωσε την πρόθεση της να "κατέβει" για πρόεδρος της χώρας, 43 χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα της στο στρατιωτικό πραξικόπημα του Πινοσέτ. Ήταν το τελευταίο άτομο που μπήκε μέσα στο προεδρικό μέγαρο πριν αρχίσει ο βομβαρδισμός του από τους πραξικοπηματίες, στις 11 Σεπτεμβρίου του 1973.

Η απερχόμενη πρόεδρος Μισέλ Μπασελέτ θα αποχωρήσει οριστικά, ενώ πιθανότερος υποψήφιος της Δεξιάς είναι ο νεοφιλελεύθερος πρώην πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινέρα εναντίον του οποίου έχουν ξεσηκωθεί οι φοιτητές. Η Ιζαμπέλ Αλιέντε επέλεξε να κάνει την ανακοίνωση της στην 43η επέτειο από τον θάνατο του πατέρα της και θεωρείται προοδευτική.

Είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε την προεδρία της Γερουσίας στη χώρα της από το πραξικόπημα και μετά. "Ο πατέρας μου, όπως ξέρουμε, ήταν πρόεδρος της Γερουσίας τρία χρόνια και για μένα είναι τεράστια τιμή και μεγάλη υπερηφάνεια να είμαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Γερουσίας" δήλωνε η Αλιέντε όταν αναλάμβανε τη θέση της επί Μπασελέ.
Ο Σαλβαδόρ Αλιέντε ήταν παντρεμένος με την Ορτένσια Μπούσι η οποία απεβίωσε το 2009 σε ηλικία 94 ετών. Είχαν αποκτήσει τρεις κόρες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline