Αδωνις Γεωργιάδης: Η ιδεολογική ήττα της Αριστεράς

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι πράγματι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή και συγκεκριμένα ο τότε Υπουργός κ. Γιώργος Σουφλιάς είχε πρώτος θέσει το ζήτημα της αξιοποίησης του Ελληνικού.

Το είχε κάνει σε αυτήν τη Βουλή. Ξέρετε τι έγινε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ –τότε ήσασταν πολύ λιγότεροι εδώ- όταν η τότε Κυβέρνηση μίλησε για την αξιοποίηση του Ελληνικού; Πεταγόσασταν στα καθίσματα για το «ξεπούλημα» του Ελληνικού, το οποίο έπρεπε να μείνει ένα δημόσιο πάρκο για τους πολίτες! Μάλιστα θυμάμαι ότι εκείνη την εποχή είχατε ξεκινήσει να βάζετε μπροστά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με τους καθηγητές που φέρατε και χθες στην Ολομέλεια, οι οποίοι εξηγούσαν στους συμπολίτες μας όχι αυτά που μας είπε τώρα ο κύριος εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πόσο καταστροφικό θα ήταν να χάσει την ευκαιρία η Αττική να αποκτήσει ένα μεγάλο δημόσιο πάρκο για τον κόσμο και να το δώσει για τουριστική αξιοποίηση, για οικιστική αξιοποίηση ή εν πάση περιπτώσει για να βγάλει χρήματα το ελληνικό Δημόσιο.

Εσείς που λέγατε αυτά τότε, έχετε τώρα το θράσος να εγκαλείτε εμάς γιατί δεν προχωρήσαμε γρηγορότερα στην αξιοποίησή του! Η απάντηση είναι: Πράγματι, δεν είχαμε το πολιτικό θάρρος να αναδείξουμε το πραγματικό σας πρόσωπο στον ελληνικό λαό όπως σας αξίζει. Την ευκαιρία μάς τη δίνετε τώρα. Το λέω για τον κύριο συνάδελφο –δεν θυμάμαι το όνομά του- που ρώτησε χθες γιατί δεν το κάναμε γρηγορότερα. Γιατί εσείς φωνάζατε! Εκτός κι αν έχει ένας συνάδελφος του ΣΥΡΙΖΑ να μας δείξει μία τοποθέτηση ενός Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είτε μέσα στο Κοινοβούλιο είτε οπουδήποτε έξω, που να είχε υποστηρίξει την αξιοποίηση του Ελληνικού πριν από την εποχή που γίνατε Κυβέρνηση. Τέτοιοι φαρισαίοι υποκριτές είστε!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΓΙΑΛΑΣ: Η ανικανότητά σας φταίει.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ -ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η ανικανότητά μας, πράγματι, να τα βάλουμε με την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς! Σε αυτό συμφωνώ.
Ήσασταν κυριολεκτικά η αιτία που έμενε η Ελλάδα πίσω και εμείς για πολλά χρόνια δεν είχαμε βρει το θάρρος να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό, όμως, τώρα άλλαξε. Αυτό είναι το μεγάλο δώρο που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην πατρίδα: Εξευτελίζει την Αριστερά. Για τα επόμενα πενήντα χρόνια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν θα υπάρχει ούτε φοιτητής στο πανεπιστήμιο που θα τολμάει να λέει ότι είναι αριστερός και δεν θα ντρέπεται για αυτό. Καλώ όλους τους νέους της χώρας να πάρουν τα Πρακτικά της χθεσινής συνεδριάσεως και της σημερινής και όταν πηγαίνουν στα πανεπιστήμια και βλέπουν εκεί τους διάφορους αριστερούς μαλλιάδες με τα πανό, που σε όλα αντιδρούν και όλα τούς δυσχεραίνουν και τίποτα δεν τους αρέσει, να τους δείχνουν τι κάνει η πρώτη φορά Αριστερά στην εξουσία.

Η πρώτη φορά Αριστερά στην εξουσία, λοιπόν, τι κάνει; Έρχεται και πανηγυρίζει γιατί δίνει τα αεροδρόμια στους Γερμανούς, τα οποία όταν τα έδινε ο «κακός», ο «προδότης» Σαμαράς, ήταν προδοσία. Όταν, όμως, τα δίνει ο «καλός», ο «πατριώτης» Τσίπρας είναι αναπτυξιακό έργο.
Για τι άλλο πανηγυρίζετε; Για το ότι δώσατε –λέει- στην COSCO το λιμάνι του Πειραιά. Όταν έδωσε ο Κώστας Καραμανλής στην COSCO τον Πειραιά είχατε κλείσει τον δρόμο και δεν μπορούσε να πάει ο Πρόεδρος της Κίνας να δει τι αγόρασε, γιατί ήσασταν εκεί από κάτω και φωνάζατε για προδοσία και ξεπούλημα.

Και ερχόμαστε τώρα στο Ελληνικό. Ακούσαμε, όμως, χθες και ένα δεύτερο αφήγημα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που έχει ακόμα πιο πολύ ενδιαφέρον από το πρώτο, το αφήγημα του κ. Μπαλτά. Ο κ. Μπαλτάς μάς έκανε και μάθημα. Τι είπε; Είπε: ο τρόπος που μιλάτε για τη στροφή μας δεν έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, διότι θα έπρεπε να ξέρετε ότι εμείς αναγκαστήκαμε να κάνουμε έναν ιστορικό συμβιβασμό. Άρα, για να γίνουμε καλύτεροι θα πρέπει να λάβετε υπ' όψιν ότι εμείς έχουμε τις ιδέες μας, τις διατηρούμε. Αλλά τι να κάνουμε τώρα; Λόγω αυτού του ιστορικού συμβιβασμού αναγκαζόμαστε να νομοθετούμε διαφορετικά.

Έχει ενδιαφέρον αυτό το επιχείρημα. Βέβαια, κύριε Μπαλτά, πρέπει να σας πω ότι πριν από έναν μήνα ο κ. Δραγασάκης έδωσε μια συνέντευξη στο «Έθνος» και απήντησε σε αυτόν τον προβληματισμό που θέσατε χθες. Ξέρετε τι είπε ο κύριος Αντιπρόεδρος; «Θα μπορούσε πράγματι κάποιος να πει ότι αυτά τα κάνουμε, δηλαδή τα ανάποδα από την ιδεολογία μας, απλά και μόνο για να κρατήσουμε τις καρέκλες, αλλά σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι έτσι.» κλπ.
Ναι, εγώ είμαι ένας από αυτούς και σας το λέω ευθέως. Σιγά μην σας αρέσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Σιγά μην έγινε ο κ. Δημαράς τώρα οπαδός των ιδιωτικοποιήσεων, που έλεγε ότι καταστρέφεται η Αττική από το Ελληνικό και από τον Λάτση. Όμως η καρέκλα είναι γλυκιά. Ναι, βέβαια. Τα 5.000 ευρώ τον μήνα αποζημίωση είναι γλυκά. Όμως προσέξτε, κύριε Δημαρά. Τα 5.000 ευρώ το καταλαβαίνω.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Είσαι αλήτης.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ -ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ακούστε όμως: Τσάμπα είναι. Ο Καλογρίτσας τουλάχιστον το έκανε με 75 εκατομμύρια δάνεια σε έναν χρόνο. Εσείς με 5.000 ευρώ!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Ακούστε, λοιπόν, κύριε Μπαλτά. Το επιχείρημά σας είναι και έωλο και ανήθικο. Ξέρετε γιατί είναι ανήθικο; Διότι αν το δεχθούμε ως επιχείρημα, τότε οτιδήποτε και να λέτε, σε οποιαδήποτε φάση της πολιτικής σας διαδρομής, δεν έχει την παραμικρή σημασία. Διότι αύριο, επικαλούμενοι τον οποιουδήποτε είδους ιστορικό σας συμβιβασμό μπορείτε να κάνετε ακριβώς τα ανάποδα και μετά να μας κάνετε και μαθήματα για το ότι κάνουμε –λέει- σκληρή αντιπολίτευση χαμηλού επιπέδου με φωνές και κραυγές. Έτσι το είπατε, κύριε Μπαλτά;

Ακούστε, κύριε Μπαλτά, και θέλω να μου απαντήσετε σε αυτό. Για να δούμε το επιχείρημά σας: Με αυτού του τύπου την αντιπολίτευση, με τις κραυγές δηλαδή και τις κατηγορίες, δεν θα πάει μπροστά η Νέα Δημοκρατία. Για να δούμε τι κάνατε εσείς. Σταχυολογώ μερικά απ' όσα μας λέγατε όταν ήσασταν εσείς Αντιπολίτευση: «Γερμανοτσολιάδες, Πηλιογούσηδες, προδότες, πουλημένους, ανθρώπους της Μέρκελ». Φαντάζομαι αυτού του τύπου τα επιχειρήματά σας ήταν επιχειρήματα ήπιου αντιπολιτευτικού λόγου, ε; Το ανάποδο.

Φτάσατε, όμως, να γίνετε Κυβέρνηση. Θα έλεγε κάποιος καλοπροαίρετος ότι αν θέλουμε, λοιπόν, κι εμείς να γίνουμε Κυβέρνηση, θα πρέπει να ακολουθούμε τον δικό σας δρόμο αντιπολίτευσης και να σας υβρίζουμε τώρα ως «πουλημένους». Εμείς δεν θα κάνουμε αυτό, όμως, κύριε Μπαλτά, γιατί δεν είμαστε ίδιοι με εσάς. Και μην κουνάτε το κεφάλι. Σας το είπα κι εχθές. Δ Και έχουμε και το τελευταίο. Δεν το συζητάμε. Επαναλαμβάνω ότι για εμένα είναι ιστορική η σημερινή ημέρα. Είναι ιστορική ημέρα, αφού επιτέλους εσείς, που τόσα χρόνια κρατούσατε την Ελλάδα πίσω με το μίσος σας, με τα κόμπλεξ σας, με τις κατηγορίες σας, εξευτελιζόμενοι, σέρνετε την Αριστερά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Αυτό είναι μεγάλο δώρο.

Κατά τη γνώμη μου, η μόνη ωφέλεια από την κυβερνητική περίοδο του Αλέξη Τσίπρα είναι αυτή. Το λέει και ο Αλαβάνος, με σκληρά λόγια, η αλήθεια είναι.
(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ-ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ: Παρακολουθείτε και τον Αλαβάνο τώρα;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ναι, ο σύντροφος Αλαβάνος ήταν εδώ και τον είχαμε και στη Βουλή ως Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Τον άκουσα χθες σε μια συνέντευξη που είπε ότι η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα –σκληρές εκφράσεις, εγώ δεν τις υιοθετώ, προς Θεού- είναι η πιο προδοτική Κυβέρνηση όλων των εποχών. Είπε ο Αλαβάνος ότι ούτε ο Μεταξάς ούτε ο Παπαδόπουλος δεν θα τολμούσαν να κάνουν αυτά που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτές οι αριστερές φρασεολογίες περί προδοσίας δεν μου αρέσουν.

Οφείλω, όμως, να πω ότι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι μεταξύ σας πια δείχνετε το αληθινό σας πρόσωπο. Πράγματι, τέτοιος εξευτελισμός της Αριστεράς μόνο κέρδος για την Ελλάδα θα είναι, γιατί μακροπρόθεσμα θα μπορέσουμε να πάμε στα πανεπιστήμιά μας και να εξηγήσουμε στους φοιτητές ότι το να υποστηρίζουν την ιδιωτική οικονομία είναι καλό πράγμα. Θα τους δείχνουμε ως παράδειγμα και θα τους λέμε «δείτε, όταν η Αριστερά πήρε την εξουσία, όλα αυτά που έλεγε στο πεζοδρόμιο τα άφησε στο πλάι και έκανε τα ακριβώς ανάποδα». Και τότε και ο πιο ανόητος φοιτητής που είχε παρασυρθεί από την Αριστερά θα καταλάβει ότι μεταξύ πραγματικότητας και Αριστεράς πάντα υπερισχύει η πραγματικότητα. Και αυτό είναι ένα μεγάλο δώρο που η Κυβέρνησή σας δίνει στην Ελλάδα και είναι δική μας ευθύνη

Να το τελειώσουμε, λοιπόν, και αυτό. Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα νεοφιλελευθερισμού. Η Ελλάδα, όπως είδατε, είναι η τρίτη χώρα σε δημόσιες δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο νεοφιλελευθερισμό δεν έχει η Ελλάδα. Το ανάποδο. Σοβιετική δημοκρατία ήταν περίπου. Το ακριβώς ανάποδο. Η Ελλάδα έχει πρόβλημα από τον κομμουνισμό, όχι από τον φιλελευθερισμό.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, όμως, τώρα υπάρχει μεγάλη ευκαιρία αυτά να τα ξεκαθαρίσουμε οριστικά, να σας στείλουμε ιδεολογικά «στη γωνία», «στο πυρ το εξώτερον», να μην τολμήσετε να ξανακάνετε μία διαδήλωση για όλα αυτά τα πράγματα και να πάμε να φτιάξουμε την Ελλάδα, να γεννηθούν θέσεις εργασίας.(από την εισήγηση του αντιπροέδρου της ΝΔ για τη σύμβαση του Ελληνικού)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline