Ο Μόντι με την κεντροαριστερά κατά Μπερλουσκόνι

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι σκοπεύει να συμπαραταχθεί με την κεντροαριστερά στην εκλογική μάχη εναντίον του Σ. Μπερλουσκόνι.

Δεν πρόκειται να κινηθεί ως μοναχικός πολεμιστής. Του πηγαίνει άλλωστε η ευρύτατη συνεργασία και υποστήριξη, όπως έγινε και κατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του. Η επιλογή του αυτή έχει ιδιαίτερη αξία και προεκλογικά και για τις μετεκλογικές εξελίξεις.

 

Ο Μόντι, ο οποίος ήταν ως τώρα μια υπερκομματική προσωπικότητα, είναι ένας σημαντικός υποψήφιος στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου, στις οποίες έχει θέσει υποψηφιότητα ως κεντρώος ηγέτης. Το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έχει μια συμμαχία με επικεφαλής το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD).

Σύμφωνα με την κεντροαριστερή εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», ο Μόντι και ο ηγέτης του PD Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι υπέγραψαν ένα «σύμφωνο μη επίθεσης», συμφωνώντας να επικεντρώσουν την προεκλογική εκστρατεία τους εναντίον του συντηρητικού Μπερλουσκόνι και να συνεργαστούν στο πλαίσιο μιας μετεκλογικής συμμαχίας.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline