Η αντιπολίτευση ζητεί σημεία ζωής του Τσάβες

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Ενρίκε Καπρίλες, κάλεσε τον ασθενή πρόεδρο Ούγκο Τσάβες να δώσει σημεία ζωής. 

Ο Τσάβες δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως τις τελευταίες 5 εβδομάδες, οπότε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καρκίνου. Ούτε καν με φωτογραφία ή με απλές δηλώσεις.

Η υπογραφή του Τσάβες εντοπίστηκε, χθες στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, ορίζοντας το νέο υπουργό Εξωτερικών.

«Εάν ο πρόεδρος της χώρας μπορεί να υπογράφει διατάγματα, τον καλώ να εμφανιστεί δημοσίως και να μιλήσει στο λαό της Βενεζουέλας», είπε σε δηλώσεις του ο Καπρίλες. «Θα πρέπει να μας εξηγήσει τι συμβαίνει στην κυβέρνηση, γιατί πλέον στη χώρα επικρατεί η κακοδιοίκηση». Ο Τσάβες έχει αρχίσει τη δεύτερη θητεία της προεδρίας του, χωρίς ακόμα να έχει ορκισθεί ούτε καν με αποστολή δικαστών στην Κούβα, όπου εγχειρίσθηκε και νοσηλεύεται ακόμα.

Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η υγεία του Τσάβες, 58 ετών, έχει παρουσιάσει σταθερή βελτίωση παρά την εύθραυστη κατάστασή του. Όμως δεν συνεχίζεται στην Βενεζουέλα η ανάρρωση του.

Μεγάλος είναι ο αριθμός των πολιτών που πιστεύει ότι ο Τσάβες βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ζωής του και δεν θα καταφέρει να αναρρώσει πλήρως προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προέδρου.

Σε περίπτωση παραίτησης ή θανάτου του Τσάβες, προβλέπεται να διεξαχθούν νέες εκλογές και κατά πάσα πιθανότητα ο Καπρίλες θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα. Κύριος αντίπαλός του θα είναι ο διάδοχος του Τσάβες, ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline