Ρέντσι: Όχι, σε άλλη κυβέρνηση, εάν χάσω στο δημοψήφισμα

Κάθε ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε προσπάθεια σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης τεχνοκρατών σε περίπτωση που χάσει στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για τη συνταγματική αναθεώρηση απέκλεισε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Καθώς η πλειονότητα των δημοσκοπήσεων δείχνει να επικρατεί το «όχι» και ο ιταλός πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να παραιτηθεί σε αυτήν την περίπτωση, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επόμενη μέρα.

Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι μετά την 4η Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει ο σχηματισμός μίας μεταβατική κυβέρνησης ή μίας κυβέρνησης τεχνοκρατών χωρίς κομματική ταυτότητα. Σε αυτά τα σενάρια ο ιταλός πρωθυπουργός επιμένει ότι δεν θα έχει καμία ανάμειξη.

«Δεν μπορώ να είμαι κάποιος που διαπραγματεύεται μία συμφωνία με τα άλλα κόμματα για τη δημιουργία μία βραχύβιας κυβέρνησης ή μίας κυβέρνησης με περιορισμένο στόχο (την αλλαγή του εκλογικού συστήματος)», τόνισε για να προσθέσει τη βεβαιότητά του ότι το εκλογικό σύστημα θα αλλάξει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Το ισχύον σύστημα προωθήθηκε στο Κοινοβούλιο από τον ίδιο τον Ρέντσι, το 2015, και δεν έχει ποτέ τεθεί σε εφαρμογή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline