Σουλτς προτιμούν για αντίπαλο της Μέρκελ

Εχει πλέον αισθητό το προβάδισμα για αντίπαλος της Α. Μέρκελ (και μετά τις εκλογές για δεύτερος τη τάξει σε κυβέρνηση συνεργασίας, όπως η παρούσα στο Βερολίνο).

Το 40% του συνόλου των ερωτηθέντων Γερμανών θεωρεί τον νυν πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, ως τον καλύτερο σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο καγκελάριο για τις εθνικές εκλογές του 2017, ενώ μόλις το 31% θεωρεί τον πρόεδρο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, καταλληλότερο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Dimap, η οποία διενεργήθηκε για λογιαριασμό της κυριακάτικης Welt.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο καλύτερο σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο θεωρούσε το 31% τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και μόλις το 28% τον Μάρτιν Σούλτς.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οι σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόροι θεωρουν σε ποσοστό 58% τον Σούλτς καταλληλότερο υποψήφιο, ενώ τον Γκάμπριελ το 42% των ερωτηθέντων. Στους ψηφοφόρους των Πρασίνων και της Αριστεράς τα ποσοστά είναι ακόμα πιο συντριπτικά υπέρ του Σούλτς. Οι μεν Πράσινοι ψηφοφόροι τον προτιμούν σε ποσοστό 52%, ενώ τον Γκάμπριελ μόλις το 25%, οι δε αριστεροί ψηφοφόροι θεωρούν σε ποσοστό 46% καταλληλότερο τον Σούλτς και τον Γκάμπριελ μόλις το 11%.

ι

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline