Σπύρος Δανέλλης: Ο ΦΠΑ στα νησιά , η νοθεία στα ποτά

Προφανώς, συμμεριζόμαστε τον αποτροπιασμό που εξέφρασε ο Υπουργός κ. Βίτσας για τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα.


Η κλιμάκωση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, της έντασης στην Τουρκία μάς ανησυχεί όλο και περισσότερο και προφανώς επιβάλλει σύνεση, επιβάλλει ψυχραιμία, συνεννόηση και ομοθυμία.

Θα αναφερθώ στο νομοσχέδιο τώρα. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η νησιωτικότητα ούτως ή άλλως δημιουργεί επιπλέον δυσκολίες και προβλήματα στην αναπτυξιακή διαδικασία, σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα. Η υπέρμετρη επιβάρυνση των νησιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής προσφύγων και μεταναστών επιβάλλει ιδιαίτερα μέτρα προστασίας.

Η τροπολογία που παγώνει για έναν χρόνο τον ΦΠΑ στα εν λόγω νησιά, κινείται προφανώς στη σωστή κατεύθυνση, έστω και καθυστερημένα. Και λέω καθυστερημένα, γιατί εμείς στο Ποτάμι έχουμε από το φθινόπωρο -και κατ' επανάληψη από τότε-, καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για αντιμετώπιση της οικονομικής καταστροφής, που συντελέστηκε και συντελείται στις νησιωτικές αυτές περιοχές και την αναγκαιότητα λήψης σχεδιασμένων μέτρων. Γιατί η επιβάρυνση από την αθρόα εισροή μεταναστών και προσφύγων, σε συνδυασμό με τη συνεπακόλουθη κατάρρευση των εσόδων από τον τουρισμό, που ήταν η κύρια πηγή εισοδημάτων, οδήγησαν σε ένα εκρηκτικό μείγμα που δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή και ευημερία.

Προτείναμε τότε -και μπορεί η Κυβέρνηση να τα ξαναδεί σήμερα-, πρώτον, διατήρηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά όπως γίνεται.
Δεύτερον, αναστολή επιβολής τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, κυρία Υπουργέ Τουρισμού.
Τρίτον, επαναφορά της ρύθμισης των εκατό δόσεων για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Τέταρτον, θεσμοθέτηση ρυθμίσεων οφειλών επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ και τους δήμους.
Πέμπτον μείωση 50% του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα με επαγγελματική χρήση.
Έκτον, μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 50% για την τουριστική περίοδο, με ταυτόχρονη δέσμευση των επιχειρηματιών για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Έβδομον, μείωση του ορίου για τη λήψη επιδόματος ανεργίας στις ογδόντα από τις εκατό ημέρες.
Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος των παραπάνω μέτρων, θα μπορούσε -και άξιζε τον κόπο- να αντιμετωπιστεί, να καλυφθεί από μείωση περιττών δαπανών του δημοσίου που κι εσείς συμφωνείτε ότι υπάρχουν.

Πλαστικό χρήμα: Κάθε διάταξη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που βοηθά στην ενίσχυση της κουλτούρας χρησιμοποίησης του πλαστικού χρήματος επί της αρχής, δεν μπορεί παρά να βρίσκει όλους σύμφωνους. Κι αυτό γιατί η χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών βοηθά στην πάταξη της φοροδιαφυγής και περιορίζει την απώλεια εσόδων από το ΦΠΑ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει στενή συσχέτιση μεταξύ της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών και της φοροδιαφυγής. Αν η χρήση πλαστικού χρήματος φθάσει στην Ελλάδα τα επίπεδα του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή εβδομήντα έξι φορές και όχι επτά ετησίως που είναι η ελληνική πραγματικότητα, η απώλεια ΦΠΑ θα μειωθεί από το 34% στο 19% του ΑΕΠ. Ωστόσο, δίνετε κίνητρα μονάχα στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που εξασφαλίζουν αφορολόγητο με τη χρήση των καρτών. Το πραγματικά ρηξικέλευθο, όμως, θα ήταν να δίνατε κίνητρα και στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, όπως στους μικρομεσαίους επαγγελματίες, που πολλοί έχουν πλέον εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο, όπως και σε γιατρούς, δικηγόρους, επιχειρηματίες και γιατί όχι ακόμα και αυτούς που φαίνεται να μην έχουν εισοδήματα, αλλά παρ' όλα αυτά καταναλώνουν έστω και με τις μικρές δυνατότητες.

Κυρίως, κυρίες και κύριοι Υπουργοί, θα πρέπει να διασφαλίσουμε και να θεσπίσουμε τον ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις. Διαπραγματευτείτε με τους δανειστές που επιμένουν και -το ξέρουμε αυτό- δημιουργούν αδιέξοδα σε αυτήν τη διαπραγμάτευση. Επιμείνετε και θα έχετε πλάι σας όλο το Κοινοβούλιο. Δεν γίνεται ο επιχειρηματίας να αγωνιά για τα αυτονόητα έξοδα της επιχείρησής του, που πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχει προς το κράτος ή οπουδήποτε αλλού.

Η μισθοδοσία των υπαλλήλων της επιχείρησης, όσο μικρή και να είναι, η κάλυψη των προμηθευτών θα πρέπει να διασφαλίζεται, γιατί, δυστυχώς, αν δεν διασφαλιστεί ο ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις, το ίδιο το μέτρο που φέρνετε αυτοακυρώνεται σε σημαντικό βαθμό. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως, αν δεν συνοδεύσουμε το ορθό μέτρο της γενικευμένης χρήσης του πλαστικού χρήματος με τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό, κινδυνεύει με αφανισμό η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
Για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης, το μότο του Ποταμιού συνοψίζεται στη φράση «η δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή, αλλά πρέπει να είναι και γρήγορη».

Οι διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης και συγκεκριμένα της διοικητικής δικαιοσύνης στη χώρα μας –γι' αυτήν μιλάμε- χαρακτηρίζονται από απελπιστικά αργούς ρυθμούς κατά την απονομή τους και αυτό σίγουρα δεν αποτελεί γνώρισμα μιας ευρωπαϊκής ευνομούμενης πολιτείας, όπως θέλει και οφείλει να είναι η ελληνική.

Για ποιο κράτος δικαίου μπορούμε να μιλάμε, όταν η οποιαδήποτε διοικητική διαφορά θα πρέπει να επιλυθεί στα δικαστήρια την επόμενη πενταετία, οκταετία ή δεν ξέρω πόσο, όταν ο υπέρογκος αριθμός των διοικητικών υποθέσεων αλλά και οι ίδιες οι θεσμικές ανεπάρκειες συνιστούν εμπόδια που δυσχεραίνουν το έργο της δικαιοσύνης αλλά και την καθιστούν αναποτελεσματική. Εξάλλου ο τρόπος λειτουργίας των ελληνικών δικαστηρίων αναφέρεται συχνά ως ένα από τα σοβαρά αντικίνητρα για τις επενδύσεις.

Οι πολλαπλές αναβολές στις αποφάσεις της διοικητικής δικαιοσύνης που παρατηρούνται μέχρι σήμερα παρατεινόμενες κατά κανόνα για μεγάλα χρονικά διαστήματα στερούν συν τοις άλλοις έσοδα στο κράτος από δασμούς, φόρους, πρόστιμα κλπ.

Το Airbnb είναι χωρίς αμφιβολία ένα καινούργιo προϊόν που έχει προκύψει μέσα από την εκτενή χρήση του διαδικτύου. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τη λογική «take it or leave it». Προφανώς πρέπει να ρυθμιστεί. Απαιτούνται κανόνες. Η διαβάθμιση της κάθε ξεχωριστής περίπτωσης για μια ορθολογική ρύθμιση και, βέβαια, όλες οι περιοχές της χώρας δεν είναι ισοδύναμες τουριστικά. Υπάρχουν νησιά με τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές φιλοξενίας και αυτές επιβάλλεται να προστατευτούν.

Από την άλλη, υπάρχουν ορεινές, μειονεκτικές ή απομονωμένες νησιωτικές περιοχές, όπου κάθε τουριστική δραστηριότητα ακόμα και μέσω του Airbnb θα πρέπει να ενισχυθεί. Πρέπει να ενταχθούν με κάθε τρόπο στον τουριστικό χάρτη αυτές οι περιοχές.
Για τους μικρούς αποσταγματοποιούς είναι γνωστό πως μια από τις πλέον στρεβλές αγορές είναι η αγορά των αποσταγμάτων: τσίπουρο, ρακή, τσικουδιά.

Χρόνια τώρα, στο όνομα της προστασίας του παραδοσιακοί τρόπου παραγωγής και στήριξης μιας από τις ελάχιστες οικονομικές δραστηριότητες που λαμβάνει χώρα σε απομονωμένες αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, τα «διήμερα», εξελίσσεται μια εξαιρετικά προβληματική ανθούσα παράνομη δραστηριότητα. Είναι φανερό πως επιτήδειοι παραγωγοί του χώρου αξιοποιώντας και καλυπτόμενοι από το νομικό πλαίσιο των διημέρων παράγουν τεράστιες ποσότητες οι οποίες διοχετεύονται στην αγορά.

Κοντά σε αυτούς δραστηριοποιείται άλλη μια κατηγορία παράνομων παραγωγών που εισάγουν αλκοόλη από γειτονικές χώρες –κυρίως, από Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία- παράγοντας αποστάγματα αμφίβολης ποιότητας στην καλύτερη ή επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία στη χειρότερη περίπτωση. Αυτή η κατάσταση έχει δύο αρνητικές συνέπειες, πέραν, βεβαίως, της απώλειας δημοσίων εσόδων: καταστροφή των νόμιμων παραγωγών εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και εκμετάλλευση και εξαπάτηση των καταναλωτών.

Οι παθογένειες αυτής της αγοράς δεν αντιμετωπίστηκαν από καμμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα, παρ' ότι η υπόθεση έχει κατ' επανάληψη απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τη χώρα μας να είναι σε αναμονή επιβολής πολύ υψηλών προστίμων που, όπου να 'ναι, μας χτυπούν την πόρτα.
Με το παρόν νομοσχέδιο θα μπορούσαμε να είχαμε μια ευκαιρία για την εξυγίανση του εν λόγω κλάδου που αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των νόμιμων αποσταγματοποιών, τόσο των διημέρων όσο και των βιομηχανοποιημένων παραγωγών.

Το είχαμε πει και με άλλη ευκαιρία, δηλαδή μόλις συλλάβατε, κυρίες και κύριοι Υπουργοί, τη φαεινή ιδέα του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Σας είχαμε πει τότε να προσέξετε, γιατί θα μεταφέρετε τις παθογένειες που καταδυναστεύουν την αγορά αποσταγμάτων σε έναν εξόχως δυναμικό και πολλά υποσχόμενο κλάδο της ελληνικής οικονομίας, την οινοποιία. Δεν μας ακούσατε και -ω του θαύματος!- αυτό συνέβη πάρα πολύ γρήγορα.

Άμεσα, λοιπόν, πρέπει να διορθώσετε τις παθογένειες και τη διαλυτική επίδραση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον κλάδο της οινοποιίας που δεν εισέφερε τίποτα στα δημόσια ταμεία, όπως αποδείχτηκε πολύ γρήγορα, αίροντας τον καταστροφικό και αναποτελεσματικό αυτόν φόρο, προτού η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη γι' αυτόν τον δυναμικό κλάδο.

Κλείνω με τη μόνιμη επωδό. Με αυτόν τρόπο νομίζω ότι δεν περιποιούμε τιμή στο Κοινοβούλιο. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο νομοθετούμε και απαξιωτικός για τον κοινοβουλευτισμό. Εγώ αποδέχομαι αυτό που είπε ο κ. Βίτσας πριν, ότι υπάρχουν ανάγκες οι οποίες πρέπει τάχιστα να καλυφθούν. Το έχουμε πει κατ' επανάληψη: Ας φέρετε ένα νομοσχέδιο πασπαρτού, με όλες τις εκκρεμότητες που οφείλουμε να κλείσουμε πριν τις εορτές να μας απασχολήσουν σε μια ξεχωριστή συνεδρίαση, μεθαύριο, όταν τελειώσουμε το αυριανό νομοσχέδιο.

Τροπολογίες κατατίθενται μέχρι και τώρα. Μέχρι και πριν δέκα λεπτά είχαμε κατάθεση τροπολογιών. Δεν θα προλάβουμε ούτε καν να τις αναγνώσουμε, όχι να καταλάβουμε πού αναφέρονται. Αν δεν μπορούμε να συνεδριάσουμε και την Πέμπτη για οποιονδήποτε λόγο, για ποιο λόγο δεν έρχονται οι τροπολογίες στο αυριανό –έστω- νομοσχέδιο, για να προλάβουμε το βράδυ να τις διαβάσουμε;
Νομίζω, κυρίες και κύριοι Υπουργοί, ότι μ' αυτόν τον τρόπο δεν βοηθάτε να στηρίξουμε τροπολογίες που θα μπορούσαμε να στηρίξουμε. Μ' αυτόν τον τρόπο, δυστυχώς, αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε.

(Ο αρχιτέκτων- μηχανικός Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline