Οι διαδηλώσεις τρόπος ζωής στην Ισπανία

Δικαστές, εργαζόμενοι στην αποκομιδή απορριμμάτων, γιατροί και οδηγοί λεωφορείων είναι μεταξύ αυτών που μετέχουν στο κύμα απεργιών και διαδηλώσεων στην Ισπανία.

 

Οι εργαζόμενοι χάνουν την υπομονή τους με τις περικοπές των δαπανών στις οποίες προχωρεί η κεντροδεξιά κυβέρνηση έπειτα από τέσσερα χρόνια οικονομικής κρίσης. Οι πάντοτε διαμαρτύρονται.

Οι διαδηλώσεις έχουν ενταχθεί στην καθημερινότητα της πρωτεύουσας και άλλων μεγάλων πόλεων και η κοινωνική αναταραχή είναι η μεγαλύτερη που έχει γνωρίσει η Ισπανία από τη μετάβασή της στη δημοκρατία κατά τη δεκαετία του 1970.

Οι εργάτες καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο του Αλικάντε, στην ακτή της Μεσογείου, απήργησαν για 17 ημέρες τον Ιανουάριο για να διαμαρτυρηθούν επειδή η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια τους είχε αφήσει απλήρωτους για δύο μήνες. Η απεργία ήταν μόνο μία από τις πολλές που έγιναν πρόσφατα.

Στη Γρανάδα, στη νότια Ισπανία, οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή απορριμμάτων απήργησαν επί δύο εβδομάδες τον Ιανουάριο για να διαμαρτυρηθούν για μειώσεις στους μισθούς τους. Η απεργία τελείωσε την Κυριακή, όμως ακόμη έχει περισυλλεγεί μόνο το ένα τέταρτο από τα απορρίμματα που γεμίζουν τους δρόμους της πόλης.

Την οργή των πολιτών αυξάνουν τα 100 δισεκ. ευρώ σε δημόσια κεφάλαια που θα διατεθούν για τη διάσωση των τραπεζών, οι οποίες δάνειζαν ριψοκίνδυνα στη διάρκεια της ανόδου της αγοράς των ακινήτων, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους έπειτα από κατασχέσεις στις οποίες προχώρησαν οι τράπεζες.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline