Άγγελα Μέρκελ: «επώδυνη ήττα» στη Σαξωνία

Η  Μέρκελ χαρακτήρισε «επώδυνη ήττα» την αποτυχία του συνασπισμού Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στις εκλογές της Κάτω Σαξονίας.

 

Η νίκη της αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων στην Κάτω Σαξονία είναι «μια επώδυνη ήττα» και «μας λύπησε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο η Άγγελα Μέρκελ, η οποία θα διεκδικήσει σε οκτώ μήνες μια τρίτη θητεία στην καγκελαρία.

Η νίκη της γερμανικής αριστεράς στις τοπικές εκλογές της Κάτω Σαξονίας αποτελεί προειδοποίηση για την συντηρητική καγκελάριο της Γερμανίας, οκτώ μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου κατά τις οποίες η Αγγελα Μέρκελ διεκδικεί τρίτη πρωθυπουργική θητεία.

Οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD και οι Πράσινοι ανέτρεψαν στις τοπικές εκλογές τον κυβερνώντα, σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο, συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών -Ελεύθερων Δημοκρατών.

«Αυτές οι εκλογές ανέτρεψαν τα δεδομένα, οι απώλειες σε ψήφους της CDU είναι ιδιαίτερα σημαντικές», λέει ο Νιλς Ντίντεριχ, πολιτειολόγος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου.

Η ήττα του κόμματός της, της CDU, στις τοπικές εκλογές της Κάτω Σαξονίας αποτελεί «εφιάλτη» για την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο οποίος σύσσωμος επιρρίπτει την ευθύνη για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα στο FDP.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline