Νέα ένταση στις σχέσεις Άγκυρας-Βερολίνου

Από το κακό στο χειρότερο οι σχέσεις του καθεστώτος Ερντογάν όχι μόνο με την Ελλάδα και όλων των γειτονικών της χωρών αλλά και τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, με πρώτες τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Αυστρία.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητά τώρα εξηγήσεις μετά την ακύρωση ομιλίας Τούρκου υπουργού, βαθαίνοντας το χάσμα ανάμεσα στις δύο χώρες σε όλα τα επίπεδα.

Για εξηγήσεις εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο Γερμανός πρέσβης στην Τουρκία, μετά από την ακύρωση ομιλίας του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ στην γερμανική πόλη Gaggenau.

Ο Μποζντάγ είχε προγραμματίσει να μιλήσει σε υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πόλη, στα πλαίσια της καμπάνιας για το τουρκικό δημοψήφισμα που θα ενισχύσει την δύναμη του Τούρκου Προέδρου.
Οι αρχές της πόλης, όμως, ακύρωσαν την τελευταία στιγμή την ομιλία, ισχυριζόμενοι ότι ο χώρος που είχε επιλεγεί είναι πολύ μικρός για να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο πλήθος.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή του Τούρκου υπουργού που σε... αντίποινα ακύρωσε την συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του και ανακοίνωσε ότι επισπεύδει το ταξίδι της επιστροφής του στην Τουρκία.
«Αντιδημοκρατικές διαδικασίες, όπως η ακύρωση της ομιλίας μου, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το χώρο που είχε επιλεγεί είναι απαράδεκτες» είπε ο Μποζντάγ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline