Δεν επηρεάζει το Brexit τους έλληνες σπουδαστές

Η ενεργοποίηση του άρθρου 50 από τη Μεγάλη Βρετανία για έξοδο από την ευρωπαϊκή οικογένεια, δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία στους υποψήφιους φοιτητές για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017 - 2018, αλλά και όσους είναι ήδη εγγεγραμμένοι.

Αυτό τονίζει, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο ο εκπρόσωπος βρετανικών πανεπιστημίων, Χρύσανθος Σαββίδης, επισημαίνοντας ότι ξεκάθαρα η Βρετανική κυβέρνηση με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει ότι καμιά συνέπεια δεν θα έχουν οι φοιτητές και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το φοιτητικό δάνειο για όλα τα χρόνια φοίτησής τους.

«Επίσης, πολλά πανεπιστήμια με σημερινές τους ανακοινώσεις διαβεβαιώνουν τους υποψήφιους φοιτητές ότι δεν θα έχουν καμία αρνητική συνέπεια ούτε όσον αφορά το δάνειο, αλλά ούτε ότι θα χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη χώρα», επισημαίνει.

Οι αρμόδιοι του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει ο Χρύσανθος Σαββίδης, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι το ίδιο το καθεστώς θα συνεχίσει για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές του 2018 - 2019, για την οποία αναμένουν επίσημη ανακοίνωση της Βρετανικής κυβέρνησης και ότι θα κάνουν το παν ως πανεπιστήμια ώστε να συνεχίσουν να έχουν ισχυρές ακαδημαϊκές σχέσεις με την Ευρώπη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline