Η Σαουδική Αραβία απαγορεύει σε ξενοδοχεία να μεταδίδουν Al Jazeera

Η απομόνωση του Κατάρ μεταφέρεται και στους τηλεοπτικούς δέκτες, με τη Σαουδική Αραβία να απαγορεύει σε ξενοδοχεία και τουριστικά θέρετρα να εκπέμπουν κανάλια ειδήσεων του Al Jazeera.

Η απαγόρευση συνοδεύεται και απο πρόστιμο ύψους 25 χιλ. ευρώ. Σε ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, η αρμόδια Επιτροπή για τον Τουρισμό και την Εθνική Κληρονομιά διέταξε να «αφαιρεθούν όλα τα κανάλια από το δίκτυο Al Jazeera Media» στη χώρα και να αντικατασταθούν από κανάλια συμβατά με «την επίσημη τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Η Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι όλα τα κανάλια του Al Jazeera πρέπει να απομακρυνθούν από όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου και τις τουριστικές εγκαταστάσεις και τις επιπλωμένες οικιστικές μονάδες, εξ' ολοκλήρου και χωρίς εξαίρεση, συμπεριλαμβανομένων και όλων των τηλεοπτικών προγραμμάτων που σχετίζεται με το Al Jazeera», ανέφερε η εγκύκλιος.
«Κάθε εγκατάσταση που παραβιάζει την προαναφερθείσα εγκύκλιο θα θεωρείται υπεύθυνη και θα τιμωρείται με πρόστιμο ή την ακύρωση της άδειας ή και και τα δύο».
Παράλληλα, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν ότι οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης από 3 έως 15 χρόνια και πρόστιμο τουλάχιστον 120.000 ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline