Έως και 100.000 θέσεις εργασίας στη Φρανκφούρτη λόγω Brexit

Οι ερευνητές προβλέπουν ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα μεταφερθούν στην Φρανκφούρτη 10.000 τραπεζίτες και εργαζόμενοι στον οικονομικό τομέα.

Στην περιοχή της Φρανκφούρτης στη δυτική Γερμανία, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σχεδόν 100.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια εξαιτίας του Brexit, η πλειονότητα των οποίων δεν θα έχουν σχέση με τον οικονομικό τομέα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία υπέρ του Brexit, η Φρανκφούρτη φαίνεται ότι «κερδίζει την κούρσα» απέναντι στις άλλες πόλεις που επιθυμούν να προσελκύσουν τα ξένα ιδρύματα που έχουν την έδρα τους στο Λονδίνο, εκτιμά η έκθεση που ζητήθηκε από τον οργανισμό προώθησης της πόλης από το Οtto Beishem School of Management της Βάλενταρ.

Οι ερευνητές προβλέπουν ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα μεταφερθούν στην Φρανκφούρτη 10.000 τραπεζίτες και εργαζόμενοι στον οικονομικό τομέα και ότι η άφιξή τους στη γερμανική πόλη θα δημιουργήσει επιπλέον 41.000 θέσεις εργασίας, από οδηγούς ταξί και μεσίτες ως οικοδόμους. Σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο, μπορούν να δημιουργηθούν έως και 88.000 θέσεις εργασίας εκτός του οικονομικού τομέα.

«Δεν θα μετατραπεί σε Σίτι, αλλά ίσως να μπορέσει να γίνει ένα μικρό Λονδίνο»,  δήλωσε ο Όλιβερ Σβέμπελ, ο επικεφαλής του οργανισμού Οικονομικής Ανάπτυξης της Φρανκφούρτης.
Μόνο η Deutsche Bank ενδέχεται να μετακινήσει 4.000 θέσεις εργασίας προς την ΕΕ σε σύνολο 9.000 που διαθέτει εκτός Ευρώπης.

Οι μετακινήσεις αυτές δημιουργούν ελπίδες στη γερμανική πόλη για επιπλέον έσοδα από 136 ως 191 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το πιο συγκρατημένο σενάριο της έρευνας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline