Guardian: Προβλήματα στα βρετανικά πανεπιστήμια εν απουσία σχεδίου για το Brexit

Τα βρετανικά πανεπιστήμια θα αντιμετωπίσουν πολλά και σημαντικά προβλήματα, εάν δεν υπάρξει σαφές σχέδιο για το Brexit, προειδοποιεί ένας υψηλά ιστάμενος καθηγητής βρετανικού πανεπιστημίου.


Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Στιούαρτ Κροφτ του Πανεπιστημίου Warwick, δήλωσε σε συνέντευξή του στον Guardian, ότι η πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση δημιουργεί τρομερή αβεβαιότητα, την στιγμή που τα πανεπιστήμια πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι θα συμβεί με τα δικαιώματα παραμονής των υπηκόων της Ε.Ε. στη χώρα, έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, η αβεβαιότητα είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σπουδαστές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων στην απόφαση να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Πολλά ιδρύματα - όχι μόνο πανεπιστήμια - πιστεύουν ότι θα υπάρξει μια στιγμή κατά την οποία θα φανεί ότι, είτε κάποια μορφή συμφωνίας θα είναι πλέον πιθανή είτε όχι. Και στη στιγμή ''δεν είναι πιθανή ακόμη κάποια συμφωνία'', η οποία θα μπορούσε να είναι το Δεκέμβριο ή τέσσερις εβδομάδες μακριά, οι άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να παίρνουν μερικές μεγάλες αποφάσεις για το μέλλον τους», λέει χαρακτηριστικά ο Κρόφτ, τονίζοντας ότι και οι τέσσερις εβδομάδες αποτελούν μεγάλο διάστημα. «Θέλουμε απολύτως μία συμφωνία», τόνισε.
«Δεν μπορώ να πιστέψω πως μία ψήφος υπέρ της εξόδου έχει μετατραπεί σε πιθανότητα σε πιθανότητα εξόδου χωρίς συμφωνία, χωρίς σχέδιο για το μέλλον», συμπλήρωσε.

Το Πανεπιστήμιο του Warwick απασχολεί σήμερα περίπου 800 υπαλλήλους από την υπόλοιπη Ε.Ε., από ένα σύνολο 6.500 υπαλλήλων, ενώ ο Κροφτ δήλωσε ότι δεν είναι μόνο οι καθηγητές και οι ανώτεροι ερευνητές των οποίων η αναχώρηση θα έβλαπτε το πανεπιστήμιο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline