Σοκ στη Γαλλία: Πάνω από 800 γέφυρες μπορεί να καταρρεύσουν αν δεν συντηρηθούν

Περίπου το ένα τρίτο των 12.000 γεφυρών που συντηρούνται με κεντρικούς δημόσιους πόρους χρειάζονται επισκευές, σύμφωνα με έκθεση που ζήτησε η κυβέρνηση Μακρόν.


Περίπου 840 γέφυρες στην Γαλλία κινδυνεύουν με κατάρρευση τα επόμενα χρόνια εάν οι κρατικές δαπάνες για την συντήρησή τους παραμένουν στα σημερινά επίπεδα, σύμφωνα με μελέτη που ζήτησε η κυβέρνηση και δημοσιεύει η εφημερίδα Journal du Dimanche.
Οι συντάκτες της έκθεσης εκτιμούν ότι περίπου το ένα τρίτο των 12.000 γεφυρών που συντηρούνται με πόρους από τον κεντρικό προϋπολογισμό χρειάζονται επισκευές.

Η μελέτη δεν καλύπτει τις χιλιάδες γέφυρες που έχουν παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση σε ιδιωτικές εταιρείες ή συντηρούνται από υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης – όπου οι προϋπολογισμοί για δημόσια έργα έχουν περικοπεί τα τελευταία χρόνια.
Το Παρίσι έχει ήδη δεσμευθεί πως θα αυξήσει τις δαπάνες για τις υποδομές.

Η τραγωδία στην Ιταλία που στοίχισε την ζωή σε 43 ανθρώπους κι έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τους κινδύνους που πηγάζουν από την υπο-επένδυση σε μεγάλα έργα στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχει προαναγγείλει πως θα καταθέσει νομοσχέδιο για τις υποδομές μετά το καλοκαίρι, ενώ η υπουργός Μεταφορών έχει δεσμευθεί για πρόγραμμα δαπανών ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα