Φοροφυγάς ο γαμπρός του Τραμπ -Δεν πλήρωνε φόρους επί χρόνια

Ο γαμπρός και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ πιθανώς δεν πλήρωνε φόρους επί χρόνια μολονότι κέρδιζε εκατομμύρια δολάρια ετησίως ως κτηματομεσίτης, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New Yorkt Times.


Η αμερικανική εφημερίδα εξέτασε 40 σελίδες εμπιστευτικών οικονομικών εγγράφων, που συντάχθηκαν με τη συνεργασία του Κούσνερ στο πλαίσιο εξέτασης των οικονομικών του από οργανισμό που σκεφτόταν να του δανείσει χρήματα. Από την ανάλυση των εγγράφων προκύπτει, λένε οι NYT, ότι ο 37χρονος γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ απέφυγε να πληρώσει φόρους τα περισσότερα χρόνια στο διάστημα 2009-2016 χρησιμοποιώντας ένα παραθυράκι του νόμου που επιτρέπει στους επενδυτές ακινήτων να αφαιρούν μέρος του κόστους των ακινήτων τους από το φορολογητέο εισόδημά τους και να εμφανίζουν στα χαρτιά απώλειες που που αντισταθμίζουν το όποιο εισόδημα.

Εκπρόσωπος του δικηγόρου του Κούσνερ, Άμπε Λόοουελ, είπε χθες στο Reuters ότι δεν θα απαντήσει στις εικασίες της εφημερίδας, που βασίστηκαν «σε ατελή έγγραφα, τα οποία αποκτήθηκαν κατά παράβαση του νόμου και των συνήθων επιχειρηματικών συμφωνιών εμπιστευτικότητας». «Ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές πολυάριθμων δικηγόρων και λογιστών ο κ. Κούσνερ υπέβαλε δεόντως και πλήρωνε όλους τους προβλεπόμενους από το νόμο φόρους», πρόσθεσε.
Η οικογενειακή εταιρεία Kushner Companies, διευθύνων σύμβουλος της οποίας ήταν ο Κούσνερ, ήταν επικερδής τα τελευταία χρόνια, αναφέρουν οι NYT. Ο Κούσνερ πούλησε πέρυσι το μερίδιο του από την εταιρεία σ' ένα οικογενειακό καταπίστευμα.

Έγγραφα που έδωσε τον περασμένο Ιούνιο στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος έδειχναν ότι ο Κούσνερ είχε περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 181 εκ. δολαρίων, σύμφωνα με το Associated Press, ενώ μαζί με τη σύζυγό του, Ιβάνκα, συγκέντρωσαν πέρυσι τουλάχιστον 82 εκ. από δευτερεύουσες πηγές εισοδημάτων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline