Πότε θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι ο «Τιτανικός ΙΙ»

Το Titanic II – το νέο υπερωκεάνιο πιστή αντιγραφή του θρυλικού Τιτανικού – είχε προγραμματιστεί να κάνει το πρώτο παρθενικό του ταξίδι το 2018. Όμως, το πολυαναμενόμενο γεγονός αναβλήθηκε για το 2022, λόγω οικονομικών διαφωνιών της βρετανικής εταιρίας White Star Line.


Τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Τelegraph, ο Αυστραλός μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της εταιρείας Blue Star Line, Clive Palmer, ανακοίνωσε ότι έδρα της εταιρίας για την Ευρώπη από το 2019 θα λειτουργεί στο Παρίσι και όχι στο Λονδίνο, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, λόγω Brexit.
Την ίδια ώρα, οι εργασίες κατασκευής του Τιτανικού ΙΙ συνεχίζονται. Από το 2012 – όταν ο Palmer ανακοίνωσε το μεγαλόπνοο όραμά του – μέχρι την στιγμή που το κρουαζιερόπλοιο θα ολοκληρωθεί - το συνολικό κόστος αναμένεται να αγγίξει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια.

Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει πρώτα ένα ταξίδι δύο εβδομάδων από το Ντουμπάι στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας και από εκεί θα σαλπάρει για Νέα Υόρκη, διαγράφοντας την ρότα του μοιραίου ταξιδιού του Τιτανικού, αλλά με την προοπτική να αποφύγει το παγόβουνο και να φτάσει στον προορισμό του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline