«Απογοητευμένοι» από τον Ολάντ τα 2/3 των Γάλλων

Μόλις λίγους μήνες δεν πάει καλά στις δημοσκοπήσεις. Με πτώση ρεκόρ μάλιστα Έχει όμως χρόνια μπροστά του. Περισσότερα από τα δύο τρίτα των Γάλλων (68%) και λίγο λιγότεροι από το ένα δεύτερο (44%) των εκλογέων που ψήφισαν τον Φρανσουά Ολάντ στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2012 δηλώνουν απογοητευμένοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της BVA που θα δημοσιευθεί σήμερα στην εφημερίδα Le Parisien.

 

Στην ερώτηση: «Θα λέγατε ότι, από την εκλογή του το Μάιο του 2012, ο Φρανσουά Ολάντ σας έχει απογοητεύσει;» το 68% των Γάλλων που ρωτήθηκαν απαντά θετικά και το 31% αρνητικά, ενώ το 1% δεν εκφέρει γνώμη.

Από τους απογοητευμένους, το 92% υποστηρίζει τη δεξιά και το 39% την αριστερά (από τους οποίους το 54% την άκρα αριστερά, 46% τους Πράσινους και 32% το Σοσιαλιστικό Κόμμα).

Από τους Γάλλους όλων των τάσεων που ψήφισαν τον Φρανσουά Ολάντ στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2012, ποσοστό 44% δηλώνουν σήμερα απογοητευμένοι από τον αρχηγό του κράτους έναντι 55% που δηλώνουν ικανοποιημένοι και 1% που δεν εκφέρουν γνώμη.
Εξάλλου, η πλειονότητα των Γάλλων δηλώνουν πως δεν πιστεύουν πως ο αρχηγός του κράτους θα τηρήσει τις υποσχέσεις του για έλλειμμα στο 3%, την αντιστροφή της καμπύλης της ανεργίας και τη μη αύξηση των φόρων που πληρώνουν οι λαϊκές κατηγορίες και οι μεσαίες τάξεις. Αυτά ούτε το 2013 ούτε από τώρα μέχρι το τέλος της πενταετούς θητείας του.

Ακόμα και οι υποστηρικτές της αριστεράς, που εκτιμούν ότι θα εκπληρώσει τους στόχους του, δεν πιστεύουν ότι θα τα καταφέρει από το 2013.
Για το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων, το 54% των Γάλλων εκτιμά πως η εκτελεστική εξουσία «δεν προχωρεί αρκετά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων», το 21% πως τις εκτελεί με καλό ρυθμό και το 21% πως προχωρεί πολύ. Το 4% δεν εκφέρει γνώμη.
Οι περισσότερες κατηγορίες του πληθυσμού συμμερίζονται αυτή την κατηγορία.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline