Οι επαγγελματίες που ψάχνει η Βρετανία -Από κτηνιάτρους μέχρι αρχιτέκτονες

Σε άλλες χώρες στρέφεται η Βρετανία, προκειμένου να καλύψει τις ελλείψεις που έχει σε εργατικό δυναμικό, την ώρα που η μετανάστευση έχει μειωθεί σε χαμηλό πενταετίας.

Αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, κτηνίατροι και ειδικοί στην κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδων είναι ανάμεσα στους μετανάστες που χρειάζεται η Βρετανία, σύμφωνα με συμβούλους της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την Συμβουλευτική Επιτροπή για τη Μετανάστευση (MAC), η έλλειψη εργαζομένων στη βρετανική οικονομία αυξήθηκε από το 2013, ενώ η ανεργία μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975.

Η συγκεκριμένη επιτροπή, που απαρτίζεται κυρίως από ακαδημαϊκούς οικονομολόγους, ειδικούς στην αγορά εργασίες, πρότεινε οι δουλειές που είναι παρόμοιες με εκείνες που κάνει το 9% των εργαζομένων στη Βρετανία να ενταχθούν στη μεταναστευτική λίστα ελλείψεων εργαζομένων. Το αντίστοιχο ποσοστό το 203 ήταν σχεδόν 1%.

Τι σημαίνει η ένταξη στη λίστα

Οταν κάποιο επάγγελμα μπαίνει στη συγκεκριμένη λίστα, οι εργοδότες δεν είναι υποχρεωμένοι να αποδεικνύουν ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν έναν Βρετανό εργαζόμενο για τη συγκεκριμένη θέση. Παράλληλα, οι επαγγελματίες της λίστας θα έχουν προτεραιότητα έναντι άλλων μεταναστών, στην περίπτωση εφαρμογής των ποσοστώσεων. «Η διεύρυνση αυτή προέρχεται κυρίως από τον ευρύτερο τομέα της υγείας, ενώ περιλαμβάνει και θέσεις εργασίας στον τομέα της πληροφορικής» τονίζει η έκθεση της MAC. Οι συστάσεις της επιτροπής δεν είναι δεσμευτικές, αλλά σε γενικές γραμμές η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει ακολουθήσει τις προηγούμενες προτάσεις της.

Οι επιχειρήσεις χαιρέτισαν τις συστάσεις του σώματος, οι οποίες έχουν ήδη προτρέψει την κυβέρνηση να αυξήσει το όριο των υψηλά καταρτισμένων μεταναστών. «Η έρευνά μας δείχνει ότι τα ¾ των επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή αδυνατούν να βρουν το ταλέντο που χρειάζονται και οι κενές θέσεις εργασίας δεν καλύπτονται» αναφέρει το Εμπορικό Επιμελητήριο της Βρετανίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline