Απτόητος ο Τραμπ συνεχίζει να μιλά για πόλεμο με το Ιράν: Γρήγορος και -χωρίς χερσαίες δυνάμεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί μεν να λέει ότι δεν επιθυμεί μια σύρραξη με το Ιράν, αλλά συνεχίζει να απειλεί την Τεχεράνη για το τι θα της συμβεί σε περίπτωση πολέμου.

Ο Τραμπ θα τα πει με όλους τους «μεγάλους» - Πούτιν, Τζιπίνγκ, Μέρκελ, Ερντογάν στη λίστα του για την G20

Την Τρίτη, μέσω Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε απειλήσει με αφανισμό το Ιράν, σε περίπτωση που επιτεθεί σε οτιδήποτε αμερικανικό. Μια ημέρα αργότερα, ο Τραμπ δήλωσε ότι ο όποιος πόλεμος των ΗΠΑ με το Ιράν θα είναι γρήγορος, παρότι επανέλαβε ότι επιθυμία του είναι να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη.

Τραμπ: Είμαστε σε πολύ ισχυρή θέση

«Ελπίζω να μην γίνει, αλλά είμαστε σε πολύ ισχυρή θέση αν συμβεί κάτι», δήλωσε ο Τραμπ στο Fox, όταν ρωτήθηκε αν είναι στα σκαριά μια πολεμική σύρραξη. «Δεν μιλάω για χερσαίες δυνάμεις... απλά λέω ότι αν γίνει κάτι, δεν θα κρατήσει πολύ», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών έχει ανέβει κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες. Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Τεχεράνη για τις επιθέσεις σε δύο τάνκερ, ενώ στη συνέχεια καταρρίφθηκε αμερικανικό drone, το οποίο το Ιράν υποστήριξε ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο του.

«Δεν νομίζω ότι η ηγεσία του Ιράν είναι έξυπνη», σχολίασε ο Τραμπ απαντώντας στην επίθεση του Χασάν Ρουχανί ο οποίος χαρακτήρισε διανοητικά καθυστερημένο τον Λευκό Οίκο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline