Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απτόητος ο Τραμπ συνεχίζει να μιλά για πόλεμο με το Ιράν: Γρήγορος και -χωρίς χερσαίες δυνάμεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί μεν να λέει ότι δεν επιθυμεί μια σύρραξη με το Ιράν, αλλά συνεχίζει να απειλεί την Τεχεράνη για το τι θα της συμβεί σε περίπτωση πολέμου.

Ο Τραμπ θα τα πει με όλους τους «μεγάλους» - Πούτιν, Τζιπίνγκ, Μέρκελ, Ερντογάν στη λίστα του για την G20

Την Τρίτη, μέσω Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε απειλήσει με αφανισμό το Ιράν, σε περίπτωση που επιτεθεί σε οτιδήποτε αμερικανικό. Μια ημέρα αργότερα, ο Τραμπ δήλωσε ότι ο όποιος πόλεμος των ΗΠΑ με το Ιράν θα είναι γρήγορος, παρότι επανέλαβε ότι επιθυμία του είναι να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη.

Τραμπ: Είμαστε σε πολύ ισχυρή θέση

«Ελπίζω να μην γίνει, αλλά είμαστε σε πολύ ισχυρή θέση αν συμβεί κάτι», δήλωσε ο Τραμπ στο Fox, όταν ρωτήθηκε αν είναι στα σκαριά μια πολεμική σύρραξη. «Δεν μιλάω για χερσαίες δυνάμεις... απλά λέω ότι αν γίνει κάτι, δεν θα κρατήσει πολύ», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών έχει ανέβει κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες. Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Τεχεράνη για τις επιθέσεις σε δύο τάνκερ, ενώ στη συνέχεια καταρρίφθηκε αμερικανικό drone, το οποίο το Ιράν υποστήριξε ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο του.

«Δεν νομίζω ότι η ηγεσία του Ιράν είναι έξυπνη», σχολίασε ο Τραμπ απαντώντας στην επίθεση του Χασάν Ρουχανί ο οποίος χαρακτήρισε διανοητικά καθυστερημένο τον Λευκό Οίκο.

 

Πολυμέσα