Κίνα: 330 εκατ. εκτρώσεις στην Κίνα την τελευταία 40ετία

Τεράστιος αριθμός σε μια τεράστια χώρα. Περίπου 330 εκατ. εκτρώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Κίνα κατά το διάστημα μεταξύ του 1971 και του 2010, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας κι ενώ η πολιτική για τον περιορισμό των γεννήσεων έχει αρχίσει να αμφισβητείται ολοένα και περισσότερο.

 

Το υπουργείο έδωσε τον Ιανουάριο στη δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία για τις στειρώσεις και τις εκτρώσεις, πριν την ανακοίνωση της συγχώνευσης της Εθνικής Επιτροπής Πληθυσμού με την αντίστοιχη του Οικογενειακού Προγραμματισμού την περασμένη εβδομάδα.
Ορισμένοι αναλυτές διαβλέπουν στη δημιουργία του νέου αυτού οργάνου την απαρχή της χαλάρωσης της πολιτικής για τον περιορισμό των γεννήσεων, όμως στη διάρκεια της εβδομάδας Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν εκφράσει αντίθετες απόψεις.

«Ο οικογενειακός προγραμματισμός πρόκειται να ενισχυθεί κι όχι να εξασθενίσει», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ο Ουάνγκ Φενγκ, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Μεταρρύθμισης του Δημοσίου Τομέα, ενώ ο ΓΓ της κυβέρνησης Μα Κάι επεσήμανε πως «μετά τις μεταρρυθμίσεις, η Κίνα πρόκειται να συνεχίσει την πολιτική της για τον οικογενειακό προγραμματισμό».

Ο περιορισμός των γεννήσεων για όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους και η πολιτική του μονογενούς παιδιού, που ισχύουν από τη δεκαετία του 1980, έχουν επιτρέψει στο Πεκίνο να αποφύγει επιπλέον 400 εκατ. γεννήσεις στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, η οποία στα τέλη του παρελθόντος έτους αριθμούσε 1,34 δισεκ. κατοίκους.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline