Διονύσιος Χατζηδάκης: Όσοι υποτιμήσατε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τελειώνουμε σήμερα, επιτέλους, τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020. Εγώ δεν θα αναφερθώ σε αριθμούς που έχουν ήδη κατά κόρον ειπωθεί από τους Υπουργούς, τους Υφυπουργούς, τους εισηγητές, τους συναδέλφους Βουλευτές από όλες τις πτέρυγες. Θα κάνω μόνο μία μικρή πολιτική ανάλυση.

Κύριε Πρόεδρε, δεν θα χρειαστώ πάρα πολύ χρόνο.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε αυτή την Αίθουσα δεν μπορούμε να παραδεχτούμε κάτι. Δηλαδή, βλέπω μία μικροψυχία.
Εγώ σέβομαι βαθύτατα την προσπάθεια που έκανε ο κ. Τσακαλώτος. Προσπαθούσα πάντοτε να τον καταλάβω και τον θαύμαζα πραγματικά, διότι μιλούσε με τέτοια ταχύτητα τα αγγλικά, που αν και εγώ ήξερα αγγλικά, δεν μπορούσα να τον παρακολουθήσω.

Δεν παραδέχεστε, δεν έχετε αντιληφθεί καθόλου τα ευρήματα, τις διάφορες έρευνες που γίνονται, τι λέει ο κόσμος έξω; Από κει που ήταν πρώτο θέμα η οικονομία μας, δεν αντιληφθήκατε ότι πήγε πέμπτο θέμα; Ότι ένας καινούργιος αέρας δημιουργίας εμφανίστηκε; Ότι αρχίζουν πλέον οι δανειστές, η τρόικα, τους οποίους μετονομάσατε σε θεσμούς, να μας παίρνουν στα σοβαρά;

Αυτό γιατί έγινε; Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτά που είπε τα έκανε. Και μπορεί να μην είμαστε στο μνημόνιο, αλλά είμαστε σε μία συνεχή και σκληρή επιτροπεία. Τους έπεισε, λοιπόν, τους ανθρώπους και του λένε ότι αλλάζουν τα πράγματα, δημιουργούμε. Φτιάχνουμε τις υποθέσεις για να προχωρήσουμε μπροστά.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να μην πω, κύριε πρώην Πρόεδρε της Βουλής, ότι και εσείς δεν προσπαθήσατε. Όμως, είπατε πολλά και κάνατε λίγα.
Τι να σας πω; Να σας θυμίσω ότι με έναν νόμο και ένα άρθρο θα καταργηθούν τα μνημόνια; Και σας πίστεψε ο κόσμος. Εγώ δεν σας πίστεψα. Όμως, ο ξάδερφός μου σας πίστεψε και σας ψήφισε. Την έπαθε. Καλά να πάθει.

Για να τελειώνω, γιατί σε αυτή την Αίθουσα κάποια στιγμή πρέπει να είμαστε πιο ουσιαστικοί, να σας θυμίσω τι έλεγε ο αξιότιμος πρώην Πρωθυπουργός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη; «Δεν έχετε το χάρισμα το επικοινωνιακό, κύριε Μητσοτάκη, δεν μπορείτε να πείσετε τον λαό. Και αυτό εμένα με συμφέρει, γιατί είστε εύκολος αντίπαλος».

Ήρθε, όμως, το πλήρωμα του χρόνου και τι αποδείχθηκε; Αυτός που, κατά τη γνώμη σας, δεν είχε το χάρισμα της επικοινωνίας απεδείχθη επιμελής, τρομερά εργατικός και αποτελεσματικός. Κι όδευε όλο τον πλανήτη. Με τους Αγγλοσάξονες μιλούσε αγγλικά, που τον καταλάβαιναν, με τους Γερμανούς μιλούσε γερμανικά, διότι κατέχει και τη γερμανική γλώσσα, και με τους Γάλλους μιλούσε γαλλικά. Είδαμε, δηλαδή, έναν άνθρωπο που ενέπνεε εμπιστοσύνη.

Γι' αυτό, λοιπόν, σας εύχομαι «Καλά Χριστούγεννα» και να αντιληφθείτε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν το λέω εγώ. Το λένε οι δημοσκοπήσεις.
Σεβαστέ μου, κύριε Τσακαλώτε, τι σήμαινε αυτό που είπατε εσείς με τον κ. Βαρουφάκη, η «δημιουργική ασάφεια»; Έψαχνα, ρωτούσα, ρώτησα και τον κ. Βορίδη και μου είπε ότι «μη μου λες τέτοια πράγματα, δεν τα καταλαβαίνω». Τι σημαίνει; Μας άκουγε ο κόσμος και έλεγαν: «Τι είναι αυτά; Καινούργιες εισαγωγές στην οικονομία;».
Αυτά σας «έφαγαν» και αυτά εδώ τα λάθη δεν θα τα κάνουμε εμείς. Ό,τι έχουμε, αυτό θα δίνουμε στον ελληνικό λαό.».

(Ο πρώην δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, απόστρατος του Π.Ν. είναι βουλευτής Νότιου Τομέα Β' Αθηνών της ΝΔ)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline