Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SPD: Ευθύνες Καγκελαρίου Μέρκελ για την Κύπρο

Πρόθεση των Γερμανών του SPD είναι να εξετάσουν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για την Κύπρο στο Eurogroup. «Πολύ προσεκτικά», προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα το υπερψηφίσουν.

Αυτά δήλωσε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ και αναφέρθηκε κυρίως στην ανάγκη να επωμισθούν το βάρος εκείνοι που έχουν αποκομίσει τα μεγαλύτερα κέρδη.

«Το ποσό των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ πρέπει να βρεθεί και πρέπει να πληρώσουν εκείνοι οι οποίοι εδώ και χρόνια επωφελήθηκαν από τα υψηλά επιτόκια και την χαμηλή φορολογία και αυτοί δεν είναι ούτε οι μικροκαταθέτες, ούτε οι συνταξιούχοι», τονίζει ο κ. Στάινμπρουκ σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild και έχει αναρτηθεί ήδη στην ηλεκτρονική της έκδοση, ενώ πραγματοποιήθηκε πριν από το τέλος του Eurogroup.

Ερωτηθείς πάντως εάν οι Γερμανοί θα πρέπει να ανησυχούν για τις τραπεζικές καταθέσεις τους, ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος απάντησε μεν αρνητικά, αλλά τόνισε πως «εάν η γερμανική κυβέρνηση δεν είχε χειριστεί τόσο άσχημα το ζήτημα της Κύπρου, δεν θα χρειαζόταν να επαναληφθεί τώρα αυτή η εγγύηση» και πρόσθεσε: «Ήταν σοβαρό λάθος να συμπεριληφθούν στο πρώτο πακέτο οι μικροκαταθέτες και έτσι να προκληθεί μεγάλη ανασφάλεια σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Φυσικά και πρέπει να συμμετάσχουν στην διάσωση οι ιδιοκτήτες και οι πιστωτές των τραπεζών. Αλλά μόνο τα μεγάλα ψάρια! Για το χάος που προέκυψε γύρω από την διάσωση της Κύπρου η Καγκελάριος (Άγγελα) Μέρκελ φέρει σημαντικό μερίδιο της ευθύνης».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα