Κυριάκος Βελόπουλος: Η απαξίωση και η αναγνώριση γιατρών -νοσηλευτών

«Ξεκινώντας, θα ήθελα να πω κάτι το οποίο είναι εύλογο και ίσως πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας. Τα σημερινά ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και πολλοί εξ ημών, πριν όχι πολύ μεγάλο διάστημα υβρίζαμε, τους λέγαμε φακελάκηδες τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Το τι ρεπορτάζ έχω δει για φακελάκια, το πόσο κακοί άνθρωποι ήταν οι γιατροί και πώς τα έχει η μοίρα, ξέρετε, σήμερα όλοι τους ευχαριστούμε γι' αυτό που κάνουν. Δεν ξέρω αν είναι υποκριτικό, αλλά ξέρω τουλάχιστον ότι είναι ανθρώπινο να τους πούμε «ευχαριστώ».
Μετά από τόσους τόνους λάσπης εις βάρος ενός ολόκληρου κλάδου, των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων αυτών που σήμερα αγόγγυστα παλεύουν για να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας, έρχονται σήμερα αυτοί που έθαψαν τη δημόσια υγεία, οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί την έθαψαν, κλείνοντας πάρα πολλά νοσοκομεία. Ο Πρωθυπουργός έλεγε για επτά χιλιάδες εννιακόσιες απολύσεις. Και τώρα τους χτυπάνε παλαμάκια. Ξέρετε, από τα παλαμάκια μέχρι τις μούντζες είναι μια μικρή απόσταση ενενήντα μοιρών. Το λέω ειλικρινά με πόνο ψυχής. Γιατί ένα συγγνώμη δεν ζήτησε η Νέα Δημοκρατία για αυτά που έκανε επί δέκα, δώδεκα χρόνια στο σύστημα υγείας.

Να επικαλεστώ, βέβαια, το ΠΑΣΟΚ και το σύστημα υγείας που είχε φτιάξει ο Γεννηματάς, το οποίο ήταν ένα εξαιρετικό σύστημα υγείας, αλλά το θάψαμε στην πορεία όλοι μαζί.

Το λέω στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα υποκριτικά μέσα, που βρίσκουν έναν γιατρός ο οποίος όντως παραβαίνει τον όρκο του Ιπποκράτους –τον παραβιάζει ασύστολα- και γενικεύουν το ειδικό και το κάνουν γενικό ως εικόνα. Αυτό πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς όλους μας, γιατί –ξέρετε- τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορεί σήμερα να λένε «ζήτω» στη Νέα Δημοκρατία, αλλά αύριο, πριν βγει ο ρόγχος –αν βγει κάποια στιγμή- θα σας θάβουν όλα μαζί. Τέτοιο πράγμα εγώ ειλικρινά ούτε σε καθεστώτα δεν έχω δει, τόσο χειροκρότημα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για μια κυβέρνηση. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή δεν το είχε. Είχατε ένα ΣΚΑΙ, ο οποίος έκανε την άλλη δουλειά της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοί δεν έχουν πλέον τίποτα. Εσείς έχετε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Είτε στραβά τα κάνετε, είτε καλά τα κάνετε, γίνονται όλα καλά. Και θα σας αποδείξω γιατί τα κάνετε στραβά.

........Στηρίξτε τους ήρωες νοσηλευτές. Νοσηλευτές και αστυνομικοί διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν μάσκες, δεν έχουν στολές προστασίας.
Κάθε μέρα τους ακούω, κύριε Υπουργέ. Δεν έχουν τίποτα, ούτε γάντια έχουν. Δεν έχουν το παραμικρό. Καλά τα παλαμάκια και τα χειροκροτήματα στις εννιά το βράδυ, αλλά καλύτερα να τους πείτε «δεν σας χειροκροτούμε, αλλά σας βοηθάμε για να μην έχετε και οι ίδιοι πρόβλημα», αφού ασθενούν νοσηλευτές και γιατροί στα νοσοκομεία και έχουμε λίγο προσωπικό. Αν βγει εκτός λειτουργίας και αυτό το λίγο που έχουμε, θα «κρασάρει», όπως λέμε, εν πάση περιπτώσει όλο το σύστημα υγείας.
Χρήματα για νοσοκομεία, νέες κλίνες, ένα σωρό πράγματα πρέπει να κάνετε. Εδώ, βέβαια, πέρα από την οικονομική στήριξη γιατρών και νοσηλευτών, υπάρχει και ένα άλλο θέμα.

Έχετε πάει, κύριοι συνάδελφοι, στον Κορυδαλλό ή στα διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα; Δεν έχουν τίποτα οι άνθρωποι εκεί ούτε αντισηπτικά έχουν, ούτε γάντια έχουν, ούτε τίποτα έχουν και δεν ενδιαφέρει κανέναν εδώ μέσα, δεν μας απασχολεί.
Γιατί, κύριε Υπουργέ; Μπορείτε να πείτε στον αρμόδιο Υπουργό να κοιτάξει που οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τρέμουν πού θα ακουμπήσουν και πώς θα ακουμπήσουν; Γιατί; Για ποιον λόγο; Πείτε μου εσείς. Επειδή εμείς έχουμε γεμίσει αντισηπτικά τη Βουλή;
..........Λοιπόν, ακούστε προτάσεις άλλες. Επίδομα σε όσους προσφέρουν υπηρεσίες στη διάρκεια της κρίσης. Να σας το πω ευθέως.
Έχουμε νοσηλευτές, οι οποίοι είναι πτυχιούχοι. Πείτε τους: «Ελάτε βοηθήστε τώρα την ώρα της κρίσεως», κύριε Υπουργέ, έχουν πτυχίο οι άνθρωποι, «να μοριοδοτηθείτε ότι στον επόμενο διαγωνισμό θα είστε εσείς από τους πρώτους που θα προσληφθείτε». Δώστε μοριοδότηση, αφού χρειαζόμαστε νοσηλευτές.

Πείτε: Πόσοι έχετε πτυχία, ελάτε για εάν έλεγχο για μια εβδομάδα, μπείτε μέσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα και εμείς εδώ σας μοριοδοτούμε ως πολιτεία και σας ευχαριστούμε με ένα χαρτί ότι αν γίνει μετά ο διαγωνισμός θα σας προσλάβουμε εσάς αμέσως. Τι πιο απλό από αυτό, ρε παιδιά; Ο Χριστός και η Παναγία τόσο δύσκολο είναι να το σκεφτείτε; Τόσο δύσκολο; Δεν μπορώ να καταλάβω».

(Ο επιχειρηματίας Κυριάκος Βελόπουλος είναι πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση»)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline