Αντώνιος Μυλωνάκης: Τα έρημα νησιά, το άσυλο και οι μετανάστες

«...Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριοι Υπουργοί, ειλικρινά λυπάμαι αλλά πρέπει να το πω. Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε τρικυμία εν κρανίω. Έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.

Με τον κορονοϊό να το καταλάβουμε. Είναι μια γρίπη, ένας ιός τρομερός, ο οποίος προσβάλλει όλον τον κόσμο. Τρομοκρατήθηκε όλος ο κόσμος, κλείστηκε στα σπίτια του. Αλλά το να βρίσκετε την ευκαιρία να περνάτε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τροπολογίες, όπως εσείς τις θέλετε, φανερώνει ότι ούτε σχέδιο είχατε, αλλά ούτε σχέδιο έχετε για να βγάλετε τη χώρα από το αδιέξοδο.

Κατ' αρχάς θέλω να πω χρόνια πολλά για τη χθεσινή ημέρα, την 25η Μαρτίου. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε με λαμπρότητα, όπως πρέπει, τη διπλή εθνική μας εορτή.
Από την άλλη, για μια ακόμα φορά, θα εκφράσουμε τη λύπη μας για τα θύματα, που είναι είκοσι τρία με το σημερινό. Έχασε δυστυχώς τη ζωή του και ένας σαρανταεξάχρονος ανθυπασπιστής του Δ΄ Σώματος Στρατού, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και ο οποίος δεν είχε προβλήματα υγείας, απ' ό,τι μαθαίνω.

......Όμως εκείνο, με τον κύριο Υφυπουργό και την ακταιωρό την τουρκική, που ενώ κατευθυνόταν το σκάφος του Λιμενικού προς την Ψέριμο και την Καλόλυμνο, δυτικά των Ιμίων, το παρεμπόδισε το σκάφος του Λιμενικού των Τούρκων, δηλαδή το περιπολικό, και έφυγε, δεν αναφέρθηκε από το Υπουργείο Άμυνας. Πρέπει να τα προσέξουμε αυτά.

Όπως και αυτό το οποίο έκανε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, κύριοι Υπουργοί, με την υφαλοκρηπίδα και τις συντεταγμένες τις οποίες έστειλε. Η κ. Θεοφίλη, η δική μας εκπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη απήντησε απλά ότι δεν υπάρχει θέμα υφαλοκρηπίδας και είναι εκτός διεθνούς δικαίου.
Σας ξαναείπα και το ξαναλέμε ότι δεν υπάρχει για την Τουρκία διεθνές δίκαιο και δίκαιο της θάλασσας. Είναι το δίκαιο του ισχυρού.

Ευχαριστούμε και αυτούς οι οποίοι μάχονται μέρα-νύχτα για εμάς χωρίς εμάς. Είναι όλοι αυτοί, εκτός από το προσωπικό των νοσοκομείων -γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό- οι οποίοι είναι έξω -Ελληνική Αστυνομία, εθνοφύλακες, στρατός- και όλοι αυτοί οι οποίοι είναι στα σύνορα και μας φυλάνε.
Χθες μόνο είχαμε τριάντα επτά παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, δέκα υπερπτήσεις και τέσσερις εμπλοκές. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα.
Πάμε τώρα στο σημερινό θέμα με τις δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η μία είναι για τις επιτάξεις για λόγους υγείας και δημοσίας τάξεως και ασφάλειας και η άλλη είναι για την παράταση για έναν μήνα του ασύλου.

Ακούστε, κύριε Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ, σας είχαμε ξαναπεί ότι αυτό το οποίο κάνετε δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να συνεχίζετε ένα εθνικό έγκλημα, το οποίο είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένετε και δεν θέλετε να το καταλάβετε.

Πιστεύω ότι για μία ακόμα φορά μετά από λίγες ημέρες θα μας πείτε ότι «έχετε απόλυτο δίκιο». Το είπαν και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν θα μπορέσετε να βρείτε τρόπο να φέρετε αυτούς τους ανθρώπους σε μια κατάσταση η οποία θα είναι επωφελής για τον ελληνικό λαό.
Τους φέρνετε στο εσωτερικό. Ποιους φέρνετε στο εσωτερικό; Φέρνετε αυτούς οι οποίοι ήρθαν από την 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα, πάνω από χίλια πεντακόσια άτομα δηλαδή μέχρι τώρα. Χθες διευκρινίσατε επίσης ότι είκοσι οκτώ σημεία της πατρίδας μας θα δεχθούν λαθρομετανάστες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ (Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου): Σε υφιστάμενες δομές.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ: Ναι, σε υφιστάμενες δομές. Είναι είκοσι οκτώ, αλλά οι οποίες θα εμπλουτιστούν.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ (Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου): Όχι.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ: Πώς όχι; Αφού λέτε ότι θα τους φερετε. Πού θα τους πάτε;
Κύριε Μηταράκη, δεν θέλω για μία ακόμα φορά να παραμυθιάζουμε τον κόσμο. Δεν είναι σωστό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Μην κάνετε διάλογο, παρακαλώ.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ: Απάντησε ο κύριος Υπουργός.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης): Στη Σιντική είναι καινούρια η δομή, κύριε Υπουργέ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ: Στο Δήμο Σιντικής είναι καινούρια η δομή. Μέσα σε αυτές είναι και ορισμένες καινούριες. Όμως ρωτάμε πού θα τους βάλετε αυτούς τους ανθρώπους; Και πόσους θα βάλετε σε είκοσι οκτώ σημεία; Θα φτιάξετε είκοσι οκτώ νέες κωμοπόλεις; Θέλω να μας απαντήσετε.
Παίρνετε, λοιπόν, αυτούς τους ανθρώπους από εκεί, δίνετε του κόσμου τα λεφτά, τους μεταφέρετε στην ενδοχώρα και τους διασπείρετε. Πρώτον, δεν τους έχετε περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Και μην μου πείτε τώρα ότι αυτοί οι άνθρωποι περνούν από ιατρικές εξετάσεις. Εδώ δεν περνούν οι Έλληνες από ιατρικές εξετάσεις και αναγκάζονται να κλείνονται σπίτι τους μέσα, να πλένουν δέκα φορές την ημέρα τα χέρια τους, να βάζουν σαράντα φορές την ημέρα αντισηπτικό.

Στο τέλος θα σκάσουν τα χέρια και τα πρόσωπά τους. Και έχετε τους μετανάστες, λαθρομετανάστες, λαθροεισβολείς θα τους πούμε -διότι αποδείχθηκε πλέον, κύριε Υπουργέ, και σας το είπα και προχθές, με την ενέργεια του Ερντογάν ότι όλοι αυτοί οι οποίοι θέλουν να εισβάλλουν και εισβάλλουν στην πατρίδα μας, περιστοιχιζόμενοι από ορισμένες οικογένειες, οι οποίες πράγματι έχουν δικαίωμα ασύλου, στο 90% και παραπάνω, είναι εισβολείς, είναι Τουρκμένοι, είναι μισθοφόροι οι οποίοι είναι από το Ιράν, από το Πακιστάν, από το Αφγανιστάν, από το Ιράκ, από χώρες δηλαδή που ο κορωνοϊός θερίζει- και τους παίρνετε όπως είναι και τους φέρνετε μέσα.

Δεύτερον, έχουμε την περίπτωση που σας έχουμε ξαναπεί. Όχι στο εσωτερικό, αλλά σε ακατοίκητα νησιά θα είχαμε φτιάξει μέχρι τώρα δομές για δυο-τρεις μήνες, που όπως εσείς λέτε, θα τους διώξετε. Και πού θα τους πάτε;

Σας είπε πάρα πολύ σωστά ο κ. Μουζάλας, αλλά και ο κ. Καμίνης ότι δεν υπάρχει χώρα, η οποία να δεχθεί αυτούς τους ανθρώπους. Και ποια είναι η χώρα η οποία θα τους δεχθεί, αφού οι πρέσβεις των χωρών δεν συνεργάζονται; Άρα θα τους έχετε στο εσωτερικό, θα γεμίζετε, θα φτιάχνετε κάθε hot spot, το οποίο θα είναι ελεγχόμενο, δεν θα είναι κλειστό -έτσι μας έχετε πει: «ελεγχόμενο»- και θα μπαινοβγαίνουν.
Και βγάλατε τώρα και μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη Μόρια και για τις άλλες δομές στα νησιά. Και τι λέτε; Ότι αυτοί θα μπορούν κάθε μία ώρα να βγαίνουν κατά εκατό άνθρωποι έξω, να πηγαίνουν από τη Μόρια στη Μυτιλήνη και να ξαναγυρνάνε πίσω.

Πρώτον, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγυρίζει πίσω κανένας στην ώρα του.

Δεύτερον, γιατί κατά δεκάδες; Δηλαδή για τους λαθροεισβολείς δεν ισχύει το κατά μόνας; Ισχύει μόνο για αυτόν ο οποίος θα κατεβάζει το σκυλάκι του να πάει να κάνει την ανάγκη του και ελέγχεται; Χίλια οκτακόσια πρόστιμα έχουμε μέχρι τώρα. Νομίζω ότι αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα ο ελληνικός λαός θα είναι τελείως απέναντι σας διότι δεν γίνεται να τον κοροϊδεύετε.

Ερχόμαστε, λοιπόν, και σας λέμε και πάλι για μία ακόμα φορά: όχι κλειστές δομές στα νησιά, όχι απαλλοτριώσεις, όχι αυτό το οποίο πάτε να κάνετε. Σε ακατοίκητα νησιά ούτε επιτάξεις χρειάζονται ούτε απαλλοτριώσεις χρειάζονται ούτε τίποτα. Να φτιάξουμε δομές εκεί και εν συνεχεία θα φύγουν για τις χώρες τους.

Ερχόμαστε στο θέμα του ασύλου. Γιατί για έναν μήνα; Τελειώνει ο μήνας. Τι θα κάνετε; Τι έχουμε πει; Ότι οι περισσότεροι από αυτούς και πάνω από το 90% δεν δικαιούνται άσυλο. Τέλος αυτό το παραμύθι με το άσυλο. Διότι εδώ υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι είναι τέσσερα χρόνια ή τρία χρόνια και ακόμα περιμένουν άσυλο. Ναι ή όχι; Ναι. Άρα, λοιπόν, θα γεμίσουμε εδώ. Παραπάνω από ένα με ενάμισι εκατομμύριο θα έρθουν, διότι περνάνε συνέχεια. Και τώρα, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε περνούν -και από τον Έβρο περνούν. Και πού τους πηγαίνετε; Τους πιάνετε στην εθνική οδό στην Εγνατία και τους πάτε στο Δήμο Σιντικής.

Μου έκανε εντύπωση και ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι στον Δήμο Σιντικής που δέχθηκαν απέναντι από τον κόσμο, εκατό μέτρα από το χωριό, να φτιαχτεί hot spot, στο οποίο θα βάλετε -πόσους;- χίλιους πεντακόσιους, δύο χιλιάδες. Τι θα γίνει εκεί; Τι θα γίνει και στα άλλα hot spot; Και μετά τι θα κάνετε;
Και αυτούς που είναι στη Μόρια που θα τους πάτε, που είναι ήδη, μαθαίνω, παραπάνω από τριάντα πέντε χιλιάδες μέσα και έξω; Και μην μου πείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι πλένονται ή πλένουν τα χέρια τους. Δεν είχαν ούτε νερό όταν πήγαμε, αλλά κανένας δεν έχει πάει από εδώ εκτός από την Ελληνική Λύση στα νησιά, να μπει μέσα στη Μόρια να δει τι γίνεται εκεί μέσα και στα άλλα hot spot. Γιατί;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου): Είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα;
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ: Κύριε Κουμουτσάκο, έχουν πόμολα εκεί και τα καθαρίζουν; Έχουν νερό όλοι; Έχουν ζεστό νερό; Πώς κάνουν μπάνιο; Μα, είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα στον ελληνικό λαό; Πού θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Κύριε συνάδελφε, έχετε ξεπεράσει τον χρόνο. Θα μιλήσει και ο Αρχηγός σας.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης): Έχουμε πάει εμείς.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ (Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου): Μόνο εσείς έχετε πάει;
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ: Τελειώνω. Εμείς πήγαμε γι' αυτό το λέμε. Διότι δεν είναι δυνατόν να λέμε πράγματα τα οποία δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν.
Δηλαδή, μόνο τους Ευρωπαίους ή τους Ασιάτες ή τους Αμερικάνους χτυπά ο κορωνοϊός; Τους Αφρικανούς δεν τους χτυπά ο κορωνοϊός; Και λέμε τώρα για τον Εχίνο! Βάζετε σε καραντίνα τον Εχίνο! Από πού έρχονται;
Και αν είναι δυνατόν, κύριε Υπουργέ! Έχετε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δικά σας! Όλα! Ούτε μία φορά δεν μας έχει βγάλει κανένα μέσο να μιλήσουμε! Κανένα! Δεν πειράζει! Εμείς θα αντέξουμε. Ο ελληνικός λαός θα σας κατακρίνει γι' αυτά τα οποία κάνετε.
Ήρθαν, λέει, από τη Γερμανία στον Εχίνο! Τι λέτε!

.........Στον Εχίνο, λοιπόν, λέει, ήρθαν από τη Γερμανία. Μα, δεν ήρθαν από τη Γερμανία. Μουσουλμάνοι είναι εκεί πέρα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήρθαν από την Τουρκία. Τι λέτε τώρα; Και τα σπίτια, λέει, είναι κολλητά το ένα με το άλλο, γι' αυτό κολλάνε κορωνοϊό.
Τι βλακείες είναι αυτές που ακούω; Έχει πάει κανένας στον Εχίνο; Ο Εχίνος έχει σπίτια με αυλές. Εδώ, στην Αθήνα, είναι ο ένας πάνω στον άλλον!
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν! Απίστευτα πράγματα! Έχετε κλείσει τον ελληνικό λαό στα σπίτια του και περνάτε ό,τι είδους πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θέλετε!

Η Ελληνική Λύση το λέει και θα το φωνάζει συνέχεια: «ΟΧΙ» στην ενδοχώρα! «ΝΑΙ» στην αποσυμφόρηση των νησιών τώρα! «ΝΑΙ» σε ακατοίκητα νησιά με δομές για δύο-τρεις μήνες και εν συνεχεία στις χώρες τους! «ΟΧΙ» στην αίτηση ασύλου! Δεν είναι μετανάστες, δεν είναι πρόσφυγες. Είναι Τουρκμένοι οι οποίοι ήρθαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας!
«ΟΧΙ», λοιπόν, για την πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις επιτάξεις, «ΟΧΙ» και για το άσυλο.

(Ο δημοσιολόγος Αντώνης Μυλωνάκης είναι βουλευτής της '«Ελληνικής Λύσης»)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline