Εστίες έντασης ανησυχούν τον Πάπα

Διακόσιες πενήντα χιλιάδες άτομα κατέκλυσαν σήμερα το πρωί την πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν το μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για το Πάσχα των Καθολικών.

«Ας ζητήσουμε από τον Ιησού, που μετατρέπει τον θάνατο σε ζωή, να μετατρέψει το μίσος σε αγάπη, την εκδίκηση σε συγγνώμη, τον πόλεμο σε ειρήνη». Αυτό τόνισε ανήσυχος ο Ποντίφικας στο μήνυμα του για το Πάσχα των Καθολικών. Με αναφορά στις εστίες έντασης στην Ασία και την Αφρική.

Ο πάπας ευχήθηκε να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ισραηλινών και παλαιστινίων, «με θάρρος και θετική διάθεση, για να τεθεί τέρμα σε μια πολεμική διαμάχη που διαρκεί εδώ και υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα».

Στην έκκλησή του υπέρ της ειρήνης ο Αργεντινός πάπας ζήτησε, επίσης, «να σταματήσει κάθε πράξη βίας στο Ιράκ» και «να υπερισχύσει η ειρήνη στην Συρία, όπου οι κάτοικοι έχουν πληγεί από την πολεμική σύγκρουση και οι πρόσφυγες περιμένουν βοήθεια και παρηγοριά».

Ο πνευματικός ηγέτης των Ρωμαιοκαθολικών ευχήθηκε, επίσης, να τερματισθούν οι αιματηρές συγκρούσεις και βιαιότητες στην Αφρική, με αναφορά στο Μαλί, στην Νιγηρία, στην Δημοκρατία του Κονγκό και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ο πάπας Βεργκόλιο ζήτησε και πάλι σεβασμό για το περιβάλλον, υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να «φυλάσσουμε και να διατηρούμε όλα όσα μας δώρισε και συνεχίζει να μας δωρίζει ο Κύριος» ενώ, παράλληλα, καταδίκασε την απληστία και τον εγωισμό «που συνεχίζει να ελέγχει το δουλεμπόριο, την πιο εκτεταμένη μορφή σκλαβιάς του 21ου αιώνα», όπως τόνισε.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline