Κυριάκος Βελόπουλος: Η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και οι ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Βέβαια, ξέρετε, δεν κατάλαβα η Νέα Δημοκρατία γιατί αντιδρά σε αυτά που λένε οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι έκαναν μία συμφωνία -θα σχολιάσω ένα λεπτό αργότερα-, τη Συμφωνία των Πρεσπών και ακούω από δίπλα να φωνάζουν, να διαμαρτύρονται. Γιατί δεν την αλλάζουν οι κύριοι, αφού διαφωνούν με τη Συμφωνία; Την εφαρμόζουν πιστά και απαρέγκλιτα! Δεν καταλαβαίνω γιατί η Νέα Δημοκρατία αντιδρά κατ' αυτόν τον τρόπο.

Επίσης, σήμερα, ειλικρινά θα το πω για να το καταλάβουν και όσοι μας παρακολουθούν, δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία έχει πέσει στην παγίδα της. Οι ίδιοι τοποθετούν σε hotspot στη Λάρισα ως Διοικητή τον υπεύθυνο των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία. Αυτοξευτελίζονται και αυτομαστιγώνονται. Βάζουν έναν Χατζηπαραδείση, αν θυμάμαι καλά, ο οποίος ήταν υποψήφιος πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας. Τι φωνασκούν και τους υβρίζουν και τους λοιδορούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Δεν το κατάλαβα. Ας την αλλάξουν.

Και θα σας πω, πώς μπορεί να αλλάξει. Το έχω καταθέσει και στον κύριο Πρωθυπουργό.
Επίσης, έχασαν οι λέξεις το νόημά τους. Έχουμε μπερδευτεί εδώ μέσα. Ακούω Βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ –δικαίωμά τους- να λένε ότι είναι υπερήφανοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εγώ δεν κατάλαβα από πού προκύπτει η περηφάνεια αυτή. Διότι υπερήφανος είσαι όταν το 1940 εκδίωξες τον φασισμό στην Πίνδο. Το αντιλαμβάνομαι. Υπερήφανος είσαι για την Επανάσταση του '21. Το αντιλαμβάνομαι. Σε εθνικές νίκες είμαστε υπερήφανοι, όχι σε συμβιβασμούς. Περήφανος είσαι όταν φεύγει η χούντα από την πατρίδα σου. Όμως, σε συμβιβασμούς εθνικούς να είσαι υπερήφανος, αυτό είναι... Ξέρετε, έχουν χάσει πλέον οι λέξεις το νόημά τους. Και αυτό εμένα με ενοχλεί.

Επίσης –για να το ξεκαθαρίσω και αυτό- επειδή μιλάμε για παραβιάσεις, θέλω να πω το εξής: Έχουν κάνει εβδομήντα δύο παραβιάσεις τα Σκόπια τον τελευταίο χρόνο. Είναι εβδομήντα δύο στον αριθμό. Τις κατέθεσα στα Πρακτικά.

Υπάρχει αφορμή λοιπόν για να καταγγείλει η Νέα Δημοκρατία την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Ουδείς μπορεί να είναι υπερήφανος που κρατήσαμε ένα όνομα, το οποίο δεν ανήκει σε κανέναν από εμάς. Το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι δικό μου ούτε δικό σας. Ανήκει στους προηγούμενους και τους μεταγενέστερους. Εμείς πήραμε τη σκυτάλη. Παραδώσατε ένα όνομα και είστε υπερήφανοι για αυτό;

Θέλω να πω στον κ. Κατρούγκαλο, τον οποίο συμπαθώ, έτσι κι αλλιώς, ότι δεν κατάλαβα από πού προκύπτει η διεθνής αναγνώριση της χώρας. Προκύπτει από τη Λιβύη; Προκύπτει από τη νότια Κρήτη; Προκύπτει από το Αιγαίο; Προκύπτει από το Βόρειο Ήπειρο; Προκύπτει από αυτά που κάνει σήμερα η Τουρκία, η οποία ανακοίνωσε βάσεις στην Αλβανία; Πού είναι η διεθνής μας επικράτηση; Δεν καταλαβαίνω. Μη λέμε πράγματα, τα οποία δεν ισχύουν.

Βέβαια, για εμάς το θέμα δεν είναι νομικό. Είναι εθνικό. Δεν είναι πολιτικό. Είναι εθνικό. Η Μακεδονία και άλλα θέματα που άπτονται εθνικών θεμάτων κατά το Σύνταγμα πηγαίνει σε εκλογές. Δυστυχώς, υπέγραψαν Συμφωνία Πρεσπών και παρέδωσαν όνομα και όλα τα συμπαρομαρτούντα, χωρίς να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό. Και αυτό ήταν ένα λάθος τους. Δεν λέω ότι είναι προδοσία, όπως λένε κάποιοι από εδώ και από εκεί, αλλά φωνάζουν. Λέω ότι ήταν λάθος σας. Μην λέτε ότι είστε και υπερήφανοι!

Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, περιμένω, κύριε Πρόεδρε της Βουλής, κύριε Τασούλα, να γίνει η συζήτηση για Εξεταστική Επιτροπή –χρειαζόμαστε εκατόν είκοσι Βουλευτές- για να αναρωτηθούμε τελικά ο κ. Κοτζιάς από ποιον πιέστηκε για να πάει στη Συμφωνία αυτή. Για εμάς είναι επαίσχυντη. Δεν θα πω ότι είναι προδοτική. Ο ελληνικός λαός τα λέει αυτά. Για εμάς όμως ήταν λάθος. Και το λάθος πρέπει να το παραδεχθείτε. Κάνατε λάθος. Και το λάθος το συνεχίζουν και οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας.

Περιμένουμε, κύριε Πρόεδρε της Βουλής να γίνει συζήτηση εδώ για τον κ. Κοτζιά. Περιμένω. Είπατε ότι θα γίνει τέλη Μαΐου. Πάμε για Ιούνιο τώρα. Μην το πάμε παρακάτω, μέχρι τις εκλογές, να γίνει συζήτηση. Πρέπει να δούμε τελικά γιατί υπέγραψαν οι κύριοι και γιατί δεν κάνατε τίποτα για να αλλάξει η Συμφωνία. Γιατί οι Μακεδόνες μας ακούν ( Ο επιχειρηματίας Κυριάκος Βελλόπουλος είναι πρόεδρος του κόμματος ' «Ελληνική Λύση»)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline