Η Ισπανία κρατά κλειστά τα λιμάνια της για τα κρουαζιερόπλοια

Η Ισπανία θα διατηρήσει την απαγόρευση για τα κρουαζιερόπλοια προκειμένου να σταματήσει τη διασπορά του κορωνοϊού, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση.

Τα κρουαζιερόπλοια, με χιλιάδες επιβάτες, έκαναν συχνά στάσεις στα λιμάνια των Βαλεαρίδων Νήσων, των Καναρίων Νήσων, της Βαρκελώνης και της Μάλαγας, ωστόσο τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση όταν η Ισπανία τέθηκε σε καραντίνα την 14η Μαρτίου.

Η απαγόρευση αυτή θα συνεχιστεί εωσότου η επιδημία του νέου κορονοϊού τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ακόμα κι αν η χώρα ανοίγει τον τουριστικό τομέα της, σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει μια βιομηχανία που έχει πληγεί σφόδρα.

Η διατήρηση της απαγόρευσης περιγράφεται ως ένα «αναλογικό, αντικειμενικό μέτρο που βρίσκεται σε συμφωνία με τους στόχους που έχει ορίσει η επιτροπή Εκτάκτων Καταστάσεων του ΠΟΥ για την ανακοπή της διασποράς του ιού», τονίζεται στο διάταγμα. Το 2019, 10 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιερόπλοιων επισκέφθηκαν την Ισπανία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline