Γιάννης-Μιχαήλ Λοβέρδος: Τα μαθήματα του κ. Βαρoυφάκη στη ΝΔ

«. Aναγκάζομαι να αλλάξω την ομιλία την οποία είχα ετοιμάσει α, ακούγοντας την ομιλία του Προέδρου του ΜέΡΑ25, του κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Βαρουφάκης ήλθε εδώ στο Βήμα της Βουλής, όπως είχε το δικαίωμα φυσικά, και εξαπέλυσε κατηγορητήριο εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι δεν είμαστε φιλελεύθεροι. Πέταξε κάποια ονόματα, όπως Λοκ, Τζον Στιούαρτ Μιλ και Μίλτον Φρίντμαν, για να ακούγεται ωραίο ότι «εσείς δεν ξέρετε, εγώ ξέρω τους φιλελεύθερους φιλοσόφους», τον βεβαιώνω ότι τους ξέρουμε κι εμείς και μας είπε ότι δεν είμαστε αρκετά φιλελεύθεροι. Ίσως να μην είμαστε, κύριε Βαρουφάκη, αρκετά φιλελεύθεροι. Πρέπει να γίνουμε ακόμα περισσότερο φιλελεύθεροι. Ξέρετε τι σημαίνει φιλελευθερισμός, κύριε Βαρουφάκη; Σεβασμός του ατόμου και της ελευθερίας, την οποία καταστρατήγησε η Αριστερά όλα αυτά τα χρόνια που ήταν κυρίαρχη δύναμη ιδεολογικοπολιτικά στη χώρα από το 1974 και μετά. Και αυτό ερχόμαστε σήμερα να θεραπεύσουμε.

Ήξερα ότι το νομοσχέδιο αυτό μοιραία θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις και έντονες συγκρούσεις. Τον να έρχεται, όμως, ο κ. Βαρουφάκης και να μας κάνει μάθημα ιστορίας, τι να πω. Δεν θα πάω στο 2015. Αυτό θα το γράψει η ιστορία και θα κριθεί ο κ. Βαρουφάκης από την ιστορία. Επειδή, όμως, μας είπε και πράγματα τα οποία δεν ισχύουν και επειδή μας είπε ότι εκείνος ξέρει ιστορία, ενώ εμείς δεν ξέρουμε, είπε επί λέξει ότι αυτό το κτήριο έγινε Βουλή όταν έγινε η επανάσταση 3ης Σεπτεμβρίου 1843.

Δεν έγινε τότε Βουλή. Το κτήριο αυτό δεν έγινε Βουλή εξαιτίας της επανάστασης στις 3 Σεπτεμβρίου του 1843. Πράγματι, έγινε η επανάσταση του 1843 από τον Δημήτριο Καλλέργη, επικεφαλής στρατιωτικής δύναμης δύο χιλιάδων ανδρών που ήρθαν με τα όπλα και επέβαλαν -και καλά έκαναν- το Σύνταγμα στον τότε βασιλιά, ελέω Θεού, Όθωνα. Το κτήριο όμως, παρέμεινε ανάκτορο και μετά την έξωση του Όθωνα το 1862 και έπαψε να είναι ανάκτορο και έπαψε να κατοικεί εδώ η βασιλική οικογένεια εξαιτίας όχι κάποιων διαδηλώσεων, αλλά εξαιτίας δύο πυρκαγιών που, αν θυμάμαι καλά, η μία έγινε το 1884 και η άλλη το 1909. Δεν θυμάμαι πολύ καλά τις ημερομηνίες, μπορεί να κάνω λάθος εκεί. Αν ήταν εδώ ο Κώστας Τασούλας θα μπορούσε να με διορθώσει. Εξαιτίας αυτού έγινε.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε και κάτι άλλο το οποίο είναι εξωφρενικό. Ανατριχιάζω και μόνο που το άκουσα, προφανώς δεν καταλαβαίνει τη βαρύτητα αυτού που είπε. Συνέκρινε την πιο ηρωική, την πιο επαναστατική, την πιο υπέροχη εξέγερση των Ελλήνων του 1943 κατά του βουλγαρικού εποικισμού στη Θεσσαλονίκη με τις διαδηλώσεις που γίνονται τώρα. Συνέκρινε τους ήρωες του 1943 που κινδύνευε η ζωή τους, που είχαν απέναντί τους την Γκεστάπο, με τους βολεμένους συνδικαλιστές, που μαζεύονται τριάντα άτομα και κάνουν διαδηλώσεις για ψύλλου πήδημα, για να περάσουν την ώρα τους, γιατί αλλιώς δεν μπορούν δικαιολογήσουν τη θέση τους. Είναι ντροπή και για τους ήρωες Έλληνες του 1943, καθώς και για την Ελληνική Αστυνομία. Συνέκρινε την Ελληνική Αστυνομία με την Γκεστάπο.

Κατάλαβε ο κ. Βαρουφάκης τη βαρύτητα των λεγομένων του; Το 1943 είχαμε κατοχή από τους ναζί. Ναζί θεωρεί το ελληνικό κράτος και το ελληνικό Σύνταγμα σήμερα ο κ. Βαρουφάκης; Δυστυχώς, όμως, αυτή είναι η νοοτροπία της Αριστεράς, μια νοοτροπία δήθεν ψευτοεπαναστατική. Νομίζουν ότι συγκρίνουν τον εαυτό τους, βλέπουν τον εαυτό τους κάπου μέσα τους σαν τον Τσε Γκεβάρα ή σαν τον Λένιν όταν καταλάμβανε τα χειμερινά ανάκτορα. Τίποτα από αυτά δεν είσαστε. Βολεμένοι είσαστε. Κάνατε βολεμένα τις καταλήψεις γιατί ξέρατε ότι δεν υπάρχει κανείς να σας πιάσει από το αυτί και να σας βάλει μέσα.

Από το 1974 όλες οι διαδηλώσεις που έγιναν ήταν υπέρ των διαδηλωτών και κατά του κοινωνικού συνόλου. Υπήρξαν βέβαια και μεγάλες διαδηλώσεις. Όταν υπάρχει μια μεγάλη διαδήλωση, ποιος θα πει τίποτα; Αν κατέβουν εκατό χιλιάδες άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας ούτε ο Χρυσοχοΐδης έχει να πει τίποτα. Θα κάτσει όσο μπορεί να μαζεύει τα πράγματα. Θα σεβαστείς τον αριθμό των εκατό χιλιάδων ανθρώπων. Αλλά εδώ μιλάμε για τους τριάντα, τους σαράντα, τους πενήντα βολεμένους -επαναλαμβάνω συνδικαλιστές- που τους έχουμε δει και τους έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά σ' αυτόν τον τόπο από το 1974 και έπειτα. Αυτός, λοιπόν, ο ψευτοεπαναστατισμός ας τελειώνει.

Θα κλείσω με μια φράση που άκουσα και πραγματικά πληγώθηκα, γιατί νομίζω ότι αυτή είναι η νοοτροπία των περισσοτέρων ανθρώπων στο ΣΥΡΙΖΑ. Άκουσα την κ. Ραλλία Χρηστίδου προηγουμένως να λέει ότι τους τρεις νεκρούς της Μαρφίν τους σκότωσαν οι τραπεζίτες. Το θεωρώ τουλάχιστον προσβολή στη μνήμη των τριών αυτών ανθρώπων, εκ των οποίων ήταν και η έγκυος Αγγελική, να λέμε αυτήν την κουβέντα. Όχι, κυρία Χρηστίδου. Τους σκότωσε μια κλίκα επαγγελματιών ψευτοεπαναστατών. Αυτή είναι η αλήθεια. Και είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πήγαν και βεβήλωσαν το μνημείο που στήθηκε γι' αυτούς τους νεκρούς της Μαρφίν. Δεν το βεβήλωσαν οι τραπεζίτες, το βεβήλωσαν αυτοί οι ψευτοεπαναστάτες που εμμέσως κάνετε τα στραβά μάτια στον ΣΥΡΙΖΑ. (Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος είναι βουλευτής Αθηνών της ΝΔ).

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 13:20

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline