Τα Φώκλαντ πενθούν τη Μάργκαρετ Θάτσερ

Ο πρόεδρος του τοπικού Κοινοβουλίου των Νήσων Φόκλαντ δήλωσε σήμερα πως ο θάνατος της Μάργκαρετ Θάτσερ σηματοδοτεί μία ημέρα πένθους για τους κατοίκους των, οι οποίοι έβλεπαν πάντοτε στο πρόσωπο της πρώην πρωθυπουργού τον απελευθερωτή της υπερπόντιας αυτής βρετανικής αποικίας μετά την απόβαση και κατάληψή τους από τις δυνάμεις της Αργεντινής, το 1982.

 

Ένας άλλος κάτοικος την χαιρέτισε ως «τον δικό τους Ουίνστον Τσόρτσιλ». «Για μένα ήταν ό,τι ο Ουίνστον Τσόρτσιλ υπήρξε για τη Βρετανία το 1940. Ήταν το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση, τη σωστή στιγμή και έπραξε το σωστό», δήλωσε ο 60χρονος Τομ Μίλερ, ιδιοκτήτης καταστήματος που πωλεί πατριωτικά ενθυμήματα και δώρα και δηλώνει πως θυμάται έντονα τις μέρες του 1982.

«Δεν χωρεί την παραμικρή αμφιβολία πως η Θάτσερ έτρεφε θερμά αισθήματα για της Νήσους μας, ηγήθηκε μίας δύσκολης επιχείρησης για την ανακατάληψή τους και ήταν ιδιαίτερα ευτυχής που αποκατέστησε την ελευθερία των κατοίκων των Νήσων Φόκλαντ, τα οποία βρίσκονταν για πάντα στην καρδιά της», υπογράμμισε ο Μάικ Σάμερς, πρόεδρος του οκταμελούς Κοινοβουλίου των Νήσων.

«Είναι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στα Φόκλαντ διότι ηγήθηκε της επιστροφής μας στην ελευθερία το 1982 και τούτη είναι μία ημέρα μεγάλης θλίψης για τους Νησιώτες».

Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες σε όλην την περιοχή των Νήσων αφότου ανακοινώθηκε ο θάνατος της «Σιδηράς Κυρίας», σήμερα το πρωΐ, και ο Σάμερς δήλωσε πως θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν της, αλλά δεν ήταν σε θέση να πληροφορήσει για την ακριβή ημερομηνία.
Ο Σάμερς, που είχε συναντηθεί με τη Θάτσερ πολλές φορές, υπογράμμισε πως η θανούσα «ήταν μία πολύ δυναμική γυναίκα και πολύ θεληματική πολιτικός, πολύ καθαρή και εξόχως αποφασιστική».

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline