Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ αρνείται να πάει στην ορκωμοσία του Μπάιντεν

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν αποδέχεται την ήττα του καθώς εξακολουθεί να κάνει λόγο για αδικία στις εκλογές - Μετά τα επεισόδια πρωτοφανούς βίας στο Καπιτώλιο, φάνηκε υποστηρικτικός προς τους διαδηλωτές - Οι Δημοκρατικοί είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν τη διαδικασία παραπομπής του Τραμπ.

Επίσημα ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί θεωρούσαν δεδομένο, ότι δηλαδή δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του νικητή των αμερικανικών εκλογών, Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, ο Ρεπουμπλικανός, ύστερα από πλήθος εμπρηστικών δηλώσεων και εμμονικών θέσεων για νοθεία στις εκλογές, προέβη σε ακόμη μία ανάρτηση στο Twitter στην οποία ξεκαθάρισε το εξής: «Σε όλους όσοι με ρωτούν, απαντώ ότι δεν θα μεταβώ στην ορκωμοσία, στις 20 Ιανουαρίου».

Λίγες ώρες αφότου η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ζήτησε την ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος για την καθαίρεση του Ρεπουμπλικανού και ενώ οι Δημοκρατικοί εκκινούν τις διαδικασίες παραπομπής του, ο Τραμπ φάνηκε υποστηρικτικός απέναντι στους διαδηλωτές που βανδάλισαν το Καπιτώλιο και προσέβαλαν τη Δημοκρατία.

«Οι 75.000.000 σπουδαίοι Αμερικανοί πατριώτες που ψήφισαν εμένα, για την Αμερική πρώτα, και για να γίνει η χώρα μας ξανά σπουδαία, θα έχουν μια ισχυρή φωνή στο μέλλον. Δεν θα υποτιμηθούν ούτε θα αντιμετωπιστούν άδικα σε οποιαδήποτε περίπτωση», έγραψε σε ένα από τα tweet του.

Πολυμέσα