Πάσχος Mανδραβέλης: Τα δεδομένα του κερασφόρου

Συνελήφθη ο κερατάς με το γούνινο καπελάκι, που εισέβαλε μαζί με άλλους οπαδούς του Τραμπ στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη (6.1.2021). Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, «ο 32χρονος Τζέικομπ Αντονι Τσάνσλεϊ θεωρείται μέλος του ακροδεξιού κινήματος των QΑnon.

Αποκαλεί εαυτόν "σαμάνο του κινήματος" (...) Είναι θαυμαστής του Τραμπ και πιστεύει ότι ο απερχόμενος πρόεδρος διεξάγει πόλεμο κατά μιας διεθνούς ελίτ παιδόφιλων, μέλη της οποίας έχουν κομβικές θέσεις σε επιχειρήσεις, σε μέσα ενημέρωσης και στην κυβέρνηση».

Πριν από αυτόν συνελήφθησαν ο Ανταμ Κρίστιαν Τζόνσον από τη Φλόριντα, με την κατηγορία ότι έκλεψε το αναλόγιο της προέδρου της Βουλής, και «ο Ρίτσαρντ Μπάρνετ, ο οποίος, σύμφωνα με τις Αρχές, φωτογραφήθηκε καθήμενος στο γραφείο της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόσι. Ο Μπάρνετ κατηγορείται ότι αφαίρεσε μέρος της αλληλογραφίας της προέδρου και για βίαιη εισβολή στον χώρο του Κογκρέσου».

Το περίεργο σε όσα διαβάζουμε δεν είναι η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι αμερικανικές διωκτικές αρχές. Για να πούμε και της ψωροκώσταινας το δίκιο, και οι ελληνικές διωκτικές αρχές είναι πολύ αποτελεσματικές, αφού συνέλαβαν τους τραμπούκους που εισέβαλαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και κρέμασαν την ταμπέλα της ντροπής στον πρύτανη. Το παράδοξο είναι ότι διαβάζουμε στα ελληνικά ΜΜΕ τα ονόματά τους, ακόμη και τις συνήθειές τους. Κανονικά δηλαδή έπρεπε να πληροφορηθούμε ότι «συνελήφθη ένας 32χρονος που φορούσε κέρατα όταν εισέβαλε στο Καπιτώλιο» κι άντε (επειδή η υπόθεση είναι σοβαρή και έχει πολιτικές προεκτάσεις) να μαθαίναμε ότι λέγεται Τζ. A. Tσ.

Ακόμη πιο παράδοξο (για τα ελληνικά πράγματα) είναι το γεγονός πως τα αμερικανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν την ταυτότητα του κατηγορούμενου κερασφόρου πριν από τη σύλληψή του. Ετσι κι αλλιώς, η εικόνα του έπαιζε σε όλα τα κανάλια επί μέρες και μάλιστα δεν ήταν αλλοιωμένη, λόγω των ηλεκτρονικών ψηφιδωτών που συνηθίζουν να βάζουν τα δικά μας κανάλια! Αν, δηλαδή, συνέβαινε το απευκταίο και ολοκληρώνονταν οι απόπειρες εισβολής στην ελληνική Βουλή το 2011 από τους «Αγανακτισμένους» ή το 2019 από τους «Μακεδονομάχους», θα βλέπαμε σκιές να περιφέρονται στον ναό της δημοκρατίας. Αυτό που θα έμενε στην συλλογική μνήμη είναι μια θολή απεικόνιση της Ιστορίας.

Από την άλλη πλευρά, τα αμερικανικά ΜΜΕ όταν κατεζητείτο ο κερασφόρος έλεγαν ότι «αναζητείται διότι οι Αρχές πιστεύουν ότι εισέβαλε στο Καπιτώλιο» και όταν συνελήφθη αναφερόταν ως «κατηγορούμενος για την εισβολή». Κι αυτό, διότι δεν ξέρουν αν «ο 32χρονος Τζέικομπ Αντονι Τσάνσλεϊ εισέβαλε στο Καπιτώλιο». Γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι «οι Αρχές κατηγορούν τον 32χρονο Τζέικομπ Αντονι Τσάνσλεϊ ότι εισέβαλε στο Καπιτώλιο». Αυτή είναι «η αλήθεια, ολόκληρη η αλήθεια και τίποτε άλλο πέρα από την αλήθεια»...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline