Κυριάκος Βελόπουλος: O αμερικανός πρέσβης εμείς και η Ρωσία

Κύριοι συνάδελφοι, ντρέπομαι ειλικρινά που κατοικοεδρεύω σε μια χώρα που μου θυμίζει ότι βρίσκομαι την εποχή –θα σας το πω για να το καταλάβετε- του 1823, 1824, 1825.


Βγαίνει ο Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών που πολλοί αγαπάτε εδώ μέσα –τα περισσότερα κόμματα πλην ΚΚΕ, αν δεν κάνω λάθος, τον αγαπάτε, τον λατρεύετε όλοι σας τον κ. Πάιατ- και κάνει δυο τρεις δηλώσεις και κανείς να απαντάει, ούτε ένα διάβημα από την ελληνική πλευρά. Διατάζει να μην δώσουμε το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους γιατί ενοχλούνται οι Αμερικανοί. Υπάρχει tweet του κ. Πάιατ, του ίδιου, να μη δώσουμε αεροδρόμια σε άλλες χώρες, πλην των Αμερικανών. Ο ίδιος ο κ. Πάιτ λέει να αλλάξουμε τα σχολικά βιβλία για να μην ενοχλούμε τους Σκοπιανούς. Ο ίδιος ο κ. Πάιατ να λέει πού πρέπει να περάσουν και να μην περάσουν οι αγωγοί. Ο ίδιος ο κ. Πάιατ να λέει να ματαιώσουμε ασκήσεις για να μην προσβάλλουμε τους Τούρκους. Ο ίδιος ο κ. Πάιατ!

Κι εγώ λέω το εξής: Πού είναι το Υπουργείο Εξωτερικών να κάνει ένα διάβημα, να τον καλέσει στο γραφεί; Ποιος είναι ο Πάιατ που θα μου πει εμένα ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κύριε συνάδελφε, δεν μπορεί να το έχει ο Σαββίδης –δεν με ενδιαφέρει ο Σαββίδης εμένα!- ή το λιμάνι κάτω στον Πειραιά να μην το έχουν οι Κινέζοι, αλλά να το έχουν οι Αμερικανοί; Ποιος είναι ο Πάιατ; Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών είναι.
(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Δ΄ Αντιπρόεδρος αυτής κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ)

Αυτή είναι η εξωτερική μας πολιτική; Αυτή είναι η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία που διακηρύσσαμε και λέγαμε και φωνάζαμε για ένα ανεξάρτητο κράτος, όχι υποτελές σε οποιονδήποτε ξένο παράγοντα είτε Αμερικανό είτε Ρώσο είτε Γερμανό; Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι.

Και επίσης πείτε μου, κύριοι συνάδελφοι, πόσο περήφανοι είστε –ειλικρινά το λέω αυτό- να βγαίνει η Ρωσία και να λέει ότι είναι ανεπίτρεπτο η Ελλάς να εμπλέκεται με τα αμερικανικά συμφέροντα, όταν δεν έχει δίκιο η Αμερική. «Είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η εμπλοκή του εδάφους μιας χώρας φιλικής» -αναφέρεται στην Ελλάδα η Ρωσία- «στο γεωπολιτικό παιχνίδι που σχετίζεται με την ανάσχεση της Ρωσίας». Αυτό το είπε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών.
Και δεν είπε μόνο αυτό. Κάνατε λάθος. Μιλάμε, στη Νέα Δημοκρατία είστε πραγματικά απίστευτοι. Προσπαθείτε να καλέσετε τον Πρόεδρο της Ρωσίας τον Πούτιν για την 25η Μαρτίου και δεν τον καλείτε μέσω διπλωματικού Γραφείου του Υπουργείου Εξωτερικών ή του πρωθυπουργικού Γραφείου, αλλά βάζετε τον Υπουργό Άμυνας!

Πού το έχετε δει αυτό; Πού έχετε δει γραμμένο μια χώρα χωρίς να κάνει παρασκηνιακά συμφωνίες, για να μην πάρει όχι, να τον καλεί και να παίρνει όχι; Και η Ελλάς για πρώτη φορά πήρε όχι από μία ισχυρή χώρα, τη Ρωσία, να έρθει εδώ ο Πρόεδρός της την 25η Μαρτίου. Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά αυτό το πράγμα!
Όμως, επειδή ελέγχετε τα μέσα, δεν βγήκαν τα μέσα να αποκαλύψουν τη βλακώδη επιλογή κάποιων να τον καλέσουν επίσημα και δημόσια, όταν αυτά γίνονται παρασκηνιακά, με διεργασίες. Και τι περιμένατε; Να σας πει «ναι» ο Πούτιν, να έρθει εδώ την 25η Μαρτίου για να κάνετε το κομμάτι σας;

Κάνετε λάθος! Αφού όλα τα μέτρα που παίρνετε είναι εις βάρος της Ρωσίας! Όλα τα μέτρα που πήραν μέχρι σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ και εσείς είναι εναντίον των ρωσικών συμφερόντων! Δεν λέω τα δικά μας ή τα δικά τους. Πώς θα έρθει εδώ;

Μιλάμε για επιπολαιότητες, ερασιτεχνισμούς, που δεν συνάδουν με μια σοβαρή κυβέρνηση και εκθέτετε τον Έλληνα Πρωθυπουργό με αυτά τα λάθη! Τον εκθέτετε όλοι όσοι εμπλέκεστε στην ιστορία αυτή!
Πάμε, επίσης, στο επόμενο. Πιστεύετε ότι η Γερμανία είναι φίλη μας. Έχει ο κύριος Πρωθυπουργός μια ιδιαίτερη σχέση με τη Γερμανία, όπως και εγώ. Εγώ βέβαια γεννήθηκα και μεγάλωσα εκεί. Ξέρετε τι συμβαίνει με τη Γερμανία. Μόλις είδαν τον Σαλβίνι να ανεβαίνει και μόλις είδαν τον Σαλβίνι στην Ιταλία να μπορεί να πάρει την ηγεσία της Ιταλίας, πάνε και βάζουν τον Μάριο Ντράγκι. Με εντολή των Γερμανών! Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχει γερμανική Ένωση και αυτή την Ένωση μόνο η Ελληνική Λύση θα την αποδομήσει!

Κανείς άλλος από εσάς! Γιατί πρώτα είστε Ευρωπαίοι και μετά Έλληνες. Εμείς είμαστε πρώτα Έλληνες και μετά Ευρωπαίοι! Αυτή είναι η διαφορά μας.
Καμιά αναφορά από τον Πρωθυπουργό στα Ίμια. Δεν άκουσα κανέναν σας. Ούτε ένα δελτίο Τύπου! Η ΟΝΝΕΔ κάτι έκανε για ξεκάρφωμα και κάποιοι δήθεν πατριώτες που έχετε στη Νέα Δημοκρατία που ναι, ναι, κάνουν τους πατριώτες, αλλά ψηφίζουν ό,τι φέρνει η Νέα Δημοκρατία εδώ, τους στηρίζουν κιόλας. Καμία αναφορά για τα Ίμια, για τρεις νεκρούς!
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, η λέξη «δήθεν» για τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αφαιρεθεί! Είναι ντροπή να ακούγεται...

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Βίτσας): Κύριε Υψηλάντη, σας παρακαλώ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Είναι ντροπή να ακούγονται αυτά τα πράγματα!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης): Αυτή είναι χρυσαυγίτικη συμπεριφορά!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Βίτσας): Συγνώμη, κύριε Βελόπουλε.
Κύριε Υψηλάντη, με συγχωρείτε. Έχετε Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, έχετε εισηγητή, μπορούν να ζητήσουν και να πάρουν τον λόγο ή κι εσείς μπορείτε, αν θεωρείτε ότι θίγεστε.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης): Όχι, δεν αναφέρθηκα στο όνομα κανενός εδώ πέρα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Βίτσας): Να συνεχίσει ο κ. Βελόπουλος για να ολοκληρώσει κιόλας.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης): Λέω, λοιπόν, το εξής στους καλούς συναδέλφους: Αφού λοιπόν, είστε πατριώτης, εσείς προσωπικά που με διακόψατε, που παραβήκατε τον Κανονισμό της Βουλής, θέλω να υπογράψετε την εξεταστική για τη Μακεδονία! Τώρα όμως! Αφού είσαι πατριώτης, την εξεταστική επιτροπή για τη Μακεδονία για τον κ. Κοτζιά, εσύ και οι υπόλοιποι! Έτσι; Εσύ και οι υπόλοιποι!

Να την υπογράψετε, όμως! Όχι στα λόγια πατριώτης. Όλοι πατριώτες είμαστε. Εγώ δεν είπα κανέναν προδότη εδώ μέσα! Κανέναν! Κανέναν! Όμως, εν τοις πράγμασιν αποδεικνύουμε τι εννοούμε και τι λέμε. Έτσι; Να είναι καθαρές οι κουβέντες και δεν αναφέρθηκα σε κανέναν προσωπικά. Δεν το κάνω ποτέ μου.
Προχωρώ στα υπόλοιπα και κλείνω εδώ. Δήλωση του Προέδρου των Σκοπίων. Μίλησε για Μακεδόνες στην Ελλάδα! Ο Πρόεδρος των Σκοπίων μίλησε για Μακεδόνες στην Ελλάδα. Ούτε ένα διάβημα δεν έγινε! Λάθος, λάθος και αυτό λάθος! Θα έπρεπε να κάνουμε διάβημα ως χώρα. Λάθος!

Το Προξενείο Κομοτηνής βγάζει επίσημο δελτίο Τύπου –επίσημο!- που μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη! Ούτε μία διαμαρτυρία από την πλευρά μας. Και στην τελική, να το πω αλλιώς. Εμείς είμαστε μιας άλλης άποψης. Κλείσιμο του Προξενείου, για να τελειώσει η σφηκοφωλιά πρακτόρων που λειτουργούν μέσα στο Προξενείο και επηρεάζουν τους αδελφούς μουσουλμάνους της Θράκης.
(Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης»)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline