Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο πάλι πρόεδρος

Οι εκλογές δεν έδωσαν σε τίποτα λύση. Καμία ανανέωση θεσμική σε πρόσωπα. Με 738 ψήφους του ιταλικού κοινοβουλίου, σε σύνολο 1.007, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο επανεξελέγη πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας.

 

«Δέχθηκα με ευγνωμοσύνη την εμπιστοσύνη που εξέφρασε, σε συνθήκες απόλυτης ελευθερίας, προς το πρόσωπό μου, η πλειοψηφία του κοινοβουλίου» δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος.

«Τη Δευτέρα θα εξηγήσω, ενώπιον του κοινοβουλίου, μέσα σε ποια όρια έκανα δεκτή, με απόλυτη διαφάνεια, την έκκληση που μου απευθύνθηκε. Ελπίζω να αντεπεξέλθουν όλοι στις υποχρεώσεις τους , υπέρ της ενίσχυσης των κρατικών θεσμών» πρόσθεσε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σύμφωνα με τον οποίο «οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν «στην αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης της Ιταλίας, στην επίλυση των προβλημάτων των Ιταλών και την υπεράσπιση της διεθνούς εικόνας της χώρας».

Νωρίτερα, ο Γκρίλο είχε παρομοιάσει την εκλογή του Ναπολιτάνο με «πραξικόπημα». Μια δήλωση που καταδικάσθηκε από όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου και του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία» που σήμερα το απόγευμα ψήφισε τον Στέφανο Ροντοτά.
Αμέσως μετά την επανεκλογή του Ναπολιτάνο, τέλος, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι υπέβαλε οριστικά την παραίτησή του, μαζί με όλη την ηγετική ομάδα των Δημοκρατικών.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline