Ο νεότερος άνθρωπος στο Διάστημα

Ο 18χρονος Oλιβερ Ντέμεν, επιβάτης της πρώτης εμπορικής πτήσης της Blue Origin. Οι τέσσερις επιβάτες θα εκτοξευθούν από το δυτικό Τέξας πάνω σε έναν πύραυλο New Shepard για μια πτήση 10 λεπτών.

Ενας 18χρονος Ολλανδός, γιος πλειοδότη, θα συμμετάσχει την άλλη εβδομάδα στη διαστημική πτήση με τον ιδρυτή της Blue Origin, Τζεφ Μπέζος, στη θέση του νικητή της δημοπρασίας ύψους 28 εκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος αποσύρθηκε. Η εταιρεία είπε ότι ο Ολιβερ Ντέμεν θα είναι ο πρώτος πελάτης που πλήρωσε το εισιτήριό του για τη διαστημική πτήση την Τρίτη, αλλά δεν αποκάλυψε την τιμή του εισιτηρίου του. Ο Ντέμεν έπιασε το τέταρτο και τελευταίο κάθισμα στη διαστημική κάψουλα, αφού ο νικητής της δημοπρασίας αποχώρησε λόγω άλλων υποχρεώσεων. Η προσφορά για το εισιτήριο ήρθε σε μια τηλεφωνική κλήση-έκπληξη από την Blue Origin την περασμένη εβδομάδα. «Είναι απίστευτο!» δήλωσε ο Ντέμεν. «Η πτήση προς το Διάστημα διαρκεί μόνο 10 λεπτά, αλλά ξέρω ήδη ότι αυτά θα είναι τα πιο ξεχωριστά 10 λεπτά της ζωής μου».

Η Ουάλι Φανκ
Στο ίδιο διαστημικό ταξίδι θα βρεθούν επίσης ο αδελφός του Τζεφ Μπέζος και η 82χρονη Ουάλι Φανκ, μία από τις 13 γυναίκες πιλότους που πέρασαν τις ίδιες δοκιμές στις αρχές της δεκαετίας του 1960 με τους αστροναύτες του Mercury 7 της NASA, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στο Διάστημα επειδή τότε επιτρέπονταν μόνο άνδρες. Οι τέσσερις επιβάτες θα εκτοξευθούν από το δυτικό Τέξας πάνω σε έναν πύραυλο New Shepard για μια πτήση 10 λεπτών. Ο ιδρυτής της Amazon θα γίνει ο δεύτερος άνθρωπος που θα οδηγήσει τον δικό του πύραυλο στο Διάστημα, μετά τον δισεκατομμυριούχο Ρίσταρντ Μπράνσον της Virgin Galactic που εκτοξεύθηκε στην άκρη του Διαστήματος πριν από εννέα ημέρες.

Τα χρήματα του επάθλου

Ο 18χρονος Ντέμεν επρόκειτο να είναι στη δεύτερη εμπορική πτήση της Blue Origin, αλλά όταν ο νικητής της δημοπρασίας αποσύρθηκε, η εταιρεία αποφάσισε να του προτείνει να επιβιβαστεί στην πρώτη πτήση καθιστώντας τον τον νεότερο επιβάτη, δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειας. Ο Ντέμεν αποφοίτησε από το λύκειο πέρυσι, απέκτησε την άδεια χειριστή ιδιωτικών αεροσκαφών και σκοπεύει να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία τον Σεπτέμβριο. Ο πατέρας του είναι ο Τζος Ντέμεν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής ιδιωτικής εταιρείας μετοχών Somerset Capital Partners. Το κόστος του εισιτηρίου του Ολιβερ θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως και τα περισσότερα χρήματα από το έπαθλο της δημοπρασίας των 28 εκατομμυρίων δολαρίων που διανεμήθηκαν αυτήν την εβδομάδα σε μια σειρά διαστημικών εκπαιδευτικών οργανισμών. «Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη εμπορικών δραστηριοτήτων για το New Shepard και ο Ολιβερ εκπροσωπεί μια νέα γενιά ανθρώπων που θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε έναν δρόμο προς το Διάστημα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Blue Origin, Μπομπ Σμιθ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline