Τάκης Θεοδωρόπουλος: Εμβολιάσθηκε ο Κολοκοτρώνης;

Αναρωτιόμουν τόσες ημέρες ο αφελής τι γύρευαν τα λάβαρα της Επανάστασης του '21 με τους αντιεμβολιαστές. Μια σύντομη περιήγηση στο Διαδίκτυο μου έλυσε την απορία.

Πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε εμβολιασθεί απέναντι σε οποιονδήποτε ιό. Δεδομένης δε και της παρουσίας της κίτρινης σημαίας με τον δικέφαλο, οι έρευνές μου επεκτάθηκαν και στα παρασκήνια της Βυζαντινής Ιστορίας, για να διαπιστώσω χωρίς ιδιαίτερο κόπο πως κανένας από τους βυζαντινούς αυτοκράτορες δεν είχε δεχθεί να εμβολιασθεί. Δεν χρειάζεται να προσθέσω ότι ο Πλούταρχος στους «Βίους» του, ενώ αναφέρει πολλές λεπτομέρειες για την υγεία των χαρακτήρων του, δεν λέει τίποτε για τα εμβόλια.

Τέλος, ο σοφός Ιπποκράτης στις πραγματείες του περί επιδημιών απαξιοί να αναφερθεί στον εμβολιασμό. Ορισμένοι, εκ του πονηρού, αποδίδουν τη στάση όλων αυτών των σοφών στο γεγονός ότι οι ιοί δεν είχαν ανακαλυφθεί στους ένδοξους εκείνους καιρούς. Ως εκ τούτου, ουδείς σκέφτηκε να επινοήσει τα εμβόλια. Ουδέν αναληθέστερον. Ως γνωστόν, οι Ελληνες ανακάλυψαν και επινόησαν τα πάντα. Και αν περιφρόνησαν τα εμβόλια, το έκαναν επειδή, εν τη σοφία τους, ήξεραν πως τα εμβόλια βλάπτουν το DNA τους, το οποίο επίσης είχαν ανακαλύψει αλλά το κρατούσαν κρυφό για να μην τους το κλέψουν οι βάρβαροι.

Δεν ξέρω αν στις αντιεμβολιαστικές πανηγύρεις της πλατείας Συντάγματος ακούγονται τέτοιες σοφίες. Πάντως δεν το αποκλείω. Και το περιμένω με ενδιαφέρον. Είμαι δε βέβαιος πως η επιτυχία ενός μανιφέστου θα είναι εφάμιλλη με αυτή των επιστολών του Ιησού. Ισως και μεγαλύτερη. Διότι μη μου πείτε ότι όλη αυτή η συλλογιστική δεν σας θυμίζει τον τρόπο με τον οποίον συλλογάται ο Βαρουφάκης. Της αγγλικής ορολογίας εξαιρουμένης, εννοείται. «Ας είμαστε ρεαλισταί» – δεν το ήξερα το τραγούδι του μακαρίτη, όμως από τότε που το άκουσα κατάλαβα γιατί τα πλήθη τον θεωρούν παμμέγιστο. Μιλάμε για «λειτουργικό αναλφαβητισμό» ενός απαράδεκτα μεγάλου ποσοστού των συμπολιτών μας. Τι να πούμε για τον «ιστορικό αναλφαβητισμό», ο οποίος μετατρέπει την εθνική ταυτότητα του Ελληνα σε αυθαίρετο κτίσμα, ένα ακαλαίσθητο κατασκεύασμα με τις περίφημες «αναμονές» που περιμένουν κάποιο ανύπαρκτο μέλλον.

Παλαιοημερολογίτες, ζηλωτές ενός χριστιανισμού που αισθάνεται ηττημένος από τη ζωή; Εξ ου και ο κακοφορμισμένος θυμός τους, το μίσος απέναντι σε έναν κόσμο που μπορεί να μην είναι τέλειος, όμως είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Δεν είναι οι μόνοι. Ο ιστορικός αναλφαβητισμός έχει παγιοποιήσει μια ελληνική ταυτότητα η οποία φέρνει τον Κολοκοτρώνη αντιμέτωπο με τη σύγχρονη Ιατρική. Κοινώς, θέλει την Ελλάδα ηττημένη με μόνο όπλο τον θυμό της, μια Ελλάδα που δεν υπήρξε ποτέ ελληνική.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline