ΗΠΑ - Ρωσία κοινά συμφέροντα στη Συρία

Μέχρι τώρα η χώρα στην καρδιά της Μέσης Ανατολής ήταν πεδίο ανταγωνισμού. Έντονων διπλωματικών αναμετρήσεων στον ΟΗΕ. Και επίσης πεδίο πολεμικών συγκρούσεων υπέρ και κατά του καθεστώτος Άσσαντ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είπε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία μοιράζονται κοινά συμφέροντα στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της περιφερειακής σταθερότητας και της πρόληψης της εξάπλωσης του εξτρεμισμού.

Κατά την έναρξη των συνομιλιών τους στο Κρεμλίνο, ο Κέρι δήλωσε στον Πούτιν ότι οι προσπάθειες για τον τερματισμό της διετούς πλέον σύγκρουσης η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 70.000 ανθρώπων στη Συρία είναι μεταξύ των θεμάτων για τα οποία οι πρώην εχθροί του Ψυχρού Πολέμου μπορούν να συνεργαστούν. Σκοπός κοινός, για τον οποίο δήλωσε πρόθυμες τις ΗΠΑ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι μοιραζόμαστε κάποια πολύ σημαντικά κοινά συμφέροντα σε σχέση με τη Συρία - τη σταθερότητα στην περιοχή, και το να μην μπορούν οι εξτρεμιστές να δημιουργούν προβλήματα σε ολόκληρη την περιοχή και αλλού».

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline