Ρωσία: Αξιωματικοί απευθύνουν έκκληση και ζητούν την παραίτηση Πούτιν

Η Πανρωσική Συνέλευση Αξιωματικών (OOS) δημοσίευσε ανοιχτή έκκληση προς τους συμπατριώτες τους και τις ρωσικές αρχές, με την οποία καταγγέλλουν «την απαράδεκτη πολιτική πρόκλησης πολέμου για λόγους διατήρησης της εξουσίας».


«Εμείς, οι αξιωματικοί της Ρωσίας, απαιτούμε από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εγκαταλείψει την εγκληματική πολιτική πρόκλησης πολέμου», αναφέρει έκκληση της οργάνωσης Πανρωσική Συνέλευση Αξιωματικών και προσθέτει ότι ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας πολιτικής, η χώρα «θα βρεθεί μόνη της απέναντι στις ενωμένες δυνάμεις της Δύσης».

Την έκκληση υπογράφει ο πρόεδρος της οργάνωσης, συνταγματάρχης Λεονίντ Ιβασόφ , ο οποίος είναι, επίσης, ιστορικός, λέκτορας στο MGIMO και στο Κρατικό Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, επικεφαλής της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Προβλημάτων και πρώην επικεφαλής του κύριου τμήματος διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας του υπουργείου Αμυνας, όπως μεταδίδει η ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Moskovsky Komsomolets.

«Να βρίσκονται σε εγρήγορση»

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Πούτιν έπρεπε να «εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του άρθρου 3 του Συντάγματος στην πράξη» και διατυπώνεται το αίτημα: «παραιτηθείτε».

Οι αξιωματικοί απευθύνουν έκκληση στους συνταξιούχους στρατιωτικούς και στην εφεδρεία, καθώς και σε όλους τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, «με σύσταση να βρίσκονται σε εγρήγορση... και να αντιταχθούν ενεργά στην προπαγάνδα για τον πόλεμο».
Αναφέρουν, επίσης, την ανάγκη «να αποτραπεί μια εσωτερική εμφύλια σύγκρουση».
Στην έκκληση, οι συντάκτες προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί η Ρωσία, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, βρέθηκε «στο επίκεντρο μιας απειλητικής καταστροφής».
Παλαιότερα, η χώρα διεξήγαγε πολέμους μόνο για λόγους επιβεβλημένης βίας, αλλά τώρα τίποτα δεν την απειλεί από έξω, επισημαίνουν οι συντάκτες.

Εσωτερικές απειλές

Και την ίδια στιγμή, απαριθμούν εσωτερικές απειλές – «ζωτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της δημογραφίας, που υποβαθμίζεται σταθερά», καθώς και «ο ρυθμός μείωσης του πληθυσμού σπάει παγκόσμια ρεκόρ».
Οπως σημειώνεται, η Πανρωσική Συνέλευση Αξιωματικών είναι μια νομικά μη εγγεγραμμένη οργάνωση με άγνωστο αριθμό μελών, η οποία περιλαμβάνει, όπως αναφέρεται και «έφεδρους αξιωματικούς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκτός από την υπογραφή του ίδιου του Ιβασόφ, υπάρχει μόνο μία ακόμη – του προέδρου του Συμβουλίου της OOS, συνταγματάρχη Πετρόφ.
Ο Λεονίντ Ιβασόφ είναι γνωστός για τις εθνικιστικές του απόψεις.
Εντούτοις, οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα αρνηθεί όλες τις κατηγορίες της Δύσης ότι «η Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο με την Ουκρανία» και πολλοί δυτικοί πολιτικοί έχουν αναγνωρίσει το αβάσιμο αυτών των κατηγοριών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline