Σενάρια για την Αμμόχωστο

Μάλλον πρόκειται για κουβέντες του αέρα, αν κρίνει κανείς από το παρελθόν. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι η πρόταση για την απόδοση της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου (Βαρώσια) στους Ελληνοκυπρίους, είναι παλιά.

Πρέπει να γίνει αξιόπιστη. Χρειάζεται κάποιες διαφοροποιήσεις και κάποια συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να ληφθούν πριν από ένα νέο κύκλο συνομιλιών, θα μπορούσε η Τουρκία να δώσει κάποια δείγματα καλής θέλησης για λύση του Κυπριακού.

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερωτήσεις στο περιθώριο του Συνεδρίου του ΔΗΣΥ, ο τέως πρόεδρος του κόμματος εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν άλλοι όροι στο Μνημόνιο.

Κληθείς να σχολιάσει την αποχώρησή του από την προεδρία του ΔΗΣΥ, είπε ότι ήταν συνειδητή απόφαση, «διότι θέλει να λειτουργήσει ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων».

Τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπίζονται πλέον οι πολίτες ως ίσοι και όχι με βάση τις κομματικές ταυτότητες.
Κληθείς να σχολιάσει τα παράπονα του ΑΚΕΛ για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η πρότασή του για έξοδο από το ευρώ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «το ΑΚΕΛ θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει την πρότασή του στο Εθνικό Συμβούλιο στις 15 Μαΐου, όπου θα υπάρξει διάλογος».

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline