Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Κίεβο θέλει να πάει ο Ντράγκι για συνάντηση με το Ζελένσκι

Από μέρους της ιταλικής κυβέρνησης δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι προτίθεται να μεταβεί στο Κίεβο για να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία

Δεν έχει ακόμη οριστεί σχετική ημερομηνία, λόγω και του ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι ακόμη θετικός στον κοροναϊό.
Από μέρους της ιταλικής κυβέρνησης δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, αλλά τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Νωρίτερα σήμερα ο γραμματέας του Δημοκρατικού κόμματος και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα τάχθηκε υπέρ μιας συνομοσπονδίας της ΕΕ που θα περιλαμβάνει την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων, δηλαδή την Αλβανία, την Βόρεια Μακεδονία, την Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Βοσνία και το Κόσοβο.
«Αν λάβουμε υπόψη τα χρόνια που χρειάστηκαν για την ένταξη πολλών χωρών της ανατολικής Ευρώπης στην ΕΕ, η Ουκρανία είναι πιθανό να ενταχθεί στην

Ένωση το 2036. Είναι πάρα πολύς χρόνος και για τον λόγο αυτό προτείνω την δημιουργία ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας» δήλωσε ο Ενρίκο Λέτα σημειώνοντας ότι «χρειάζεται μια δημιουργική προσέγγιση, πρέπει να βρεθούν λύσεις οι οποίες δεν υπάρχουν στις ευρωπαϊκές συνθήκες. Ξέρω ότι σε κάποια θέματα οι απόψεις των χωρών μελών διίστανται, αλλά τους τελευταίους δυο μήνες, παράλληλα, υπήρξε εντυπωσιακή πρόοδος».
Σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους της Ένωσης Ξένου Τύπου της Ρώμης, ο Λέτα πρόσθεσε ότι «οι αρχηγοί των κρατών της συνομοσπονδίας αυτής θα μπορούσαν να συνέρχονται αμέσως μετά τις συνόδους της Ένωσης, με στόχο να δίνεται ένα ενιαίο μήνυμα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και εσωτερικής αγοράς».

Πολυμέσα